Wednesday, April 4, 2012

Bulan April yang dinanti.. :)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hampir sebulan lebih dah tak jenguk blog.. sibuk sket sejak-sejak dapat jawatan hebat ni.. haha.. poyo je.. biasa la banyak benda nak kena buat bila kat tempat baru ni... macam tak cukup nafas... sebelum ni kat Sarawak sekolah kicik saja... sibuk pun tak de la sangat... ni sekolah manyak busat... so oksigen pun macam kekurangan sket la..

Alhamdulillah kandungan dah menginjak 4 bulan.. badan pun dah membelon dengan jayanya... syukur la masa gi check-up nurse cakap berat badan ok... rasa macam membalun dengan sehebatnya tapi berat naik 1kg je.. fuhhhh syukur la..

Bulan ni adalah bulan yang dinanti oleh cikgu-cikgu yang terpisah jauh dari suami/isteri dan keluarga.. sebab? Bulan ni ialah bulan mengisi borang pertukaran online.. Ticer pun isi jugak.. baru lah tahu dan faham perasaan seorang isteri bila berjauhan dari sang suami.. dah la dengan bawak baby dalam perut ni perasaan tu lain macam sikit...memang  diakui kebenaran kata-kata teman seperjuangan yang berkahwin lebih awal dari Ticer dulu... J



Yang tak leh tahan tu ada cikgu baru kat sekolah mintak kabel yang Ticer guna untuk tembus masuk Selangor tahun lepas... hihi.. kabel manusia ni mana la Ticer ada... Ticer guna kabel yang paling Besar yang mana Kuasa-Nya tak dapat menandingi kuasa manusia biasa...


Apapun harap dapat transfer dekat dengan suami dan keluarga la... baru senang nak buat kerja.. cewahh.. macam ayat poyo je.. sebenarnya best jugak bila dapat isi online ni.. feeling tu lain macam sket.. ye la pengalaman bekerja jauh di rantauan orang kan.. bukan semua orang dapat merasa.. ye dak? :D

:.. Bawaklah kabel sebesar mana pun tapi semua itu masih bergantung pada ketentuan Allah... J Yang penting kita terus berusaha selagi terdaya J


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

8 geng suka bebel:

Ini Kisah Tia said...

Tia doakan semoga permohonan Ticer tu berjaya ek .. wah , lama tak tau khabar Ticer tau2 dah 4 bulan preggy, hehee .. semoga Ticer dalam keadaan baik2 hendaknya.

Yatie Awang said...

insya-allah akak doakan jaga diri dan baby kkk..

cikguden said...

dulu selalu berperang setiap kali tiba april. sekarang dah tidak lagi. mungkin lain kali pulak.

Cik Gee said...

gee doakan ticer dpt duduk bersama ngn husband n family.. niat yg baik insyaAllah dipermudahkanNya.. <3

~~Ticer Wann~~ said...

@Ini Kisah Tia tq Tia.. hee rezeki dari Allah

~~Ticer Wann~~ said...

@Yatie Awang ok kak..insyaAllah akn jaga baik2

~~Ticer Wann~~ said...

@cikguden kat sarawak berperang nak isi online... dpt masuk semenanjung berperang nak isi online gak..untuk masuk Kedah plak.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Cik Gee amiin... hrp2 camtu la

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan