Friday, March 2, 2012

Harap semuanya selesai cepat....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Alhamdulillah setelah 3 bulan Ticer fight akhirnya semua dah setel.. fight apa? Fight pasal perubahan gaji la.. bukan SBPA punya.. tapi semenanjung punya... sepatutnya benda ni dah disetelkan pada disember tahun lepas tapi tak tau la apa masalahnya Sijil Gaji Akhir Ticer masih belum dikeluarkan oleh PPD lama... kerani sekolah yang baru ni cakap susah la dorang nak uruskan perubahan gaji Ticer...

Bayangkan dari bulan 10 tahun lepas sampai la bulan 3 tahun ni Ticer masih menerima gaji Sarawak... seronok? Tak seronok sebab kena bayar balik elaun yang dimasukkan dalam slip gaji sepanjang 6bulan tersebut... kalau dah elaun je 1K++ sebulan haaa boleh bayang tak berapa banyak Ticer kena bayar balik? Hmm... sabo je la... Boleh kata every week n every month Ticer call Tanya pasal gaji nih... Alhamdulillah tadi pagi kakak kerani sekolah cakap dorang dah fakskan SGA Ticer tu cumanya nanti dorang (pihak S’wak) akan potong gaji Ticer untuk pembayaran elaun Sarawak tu semua.. Kakak kerani tu cakap banyak jugak nak kena potong.. Ticer telan air liur je la... T_T


Takpe la satu masalah dah selesai... ada satu masalah lagi belum selesai... yang ni minggu depan la kena jumpa Penolong Kanan... harap setel cepat... kalau tak dapat nak setel jugak kena menghabiskan duit lagi call merentasi Laut China Selatan...

:.. Rabbi Yassir Wa La Tu’assir.. J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

Sky Before Pinky said...

semoga semua di permudahkan ye ticher..

Yatie Awang said...

Alhamdulillah...yang lain tunggu masa je tu...InsyaAllah akan selesai juga nanti hendaknya

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan