Sunday, July 17, 2011

Air ni best!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Cepatnya dah habis cuti dua hari..tak terasa plak masa tu cepat berlalu.. apa khabar teman-teman di alam maya? Harap tu sihat la… Ticer Alhamdulillah sihat…

Tak update entri pun hari ni kan? Hee… tadi pagi tak sempat update coz kawan ajak meronggeng mencari makan.. tapi tak tau nak makan apa sebab erk emm selera agak berlainan... kat kedai tadi Ticer order nasi ayam and kicai ping… teng teng tenggggg sapa tau apa itu kicai ping? Haaa cer teka.. sedap oo… Ticer ingat lagi masa cuti bulan 5 hari tu time pegi minum kat kedai Ticer bleh mintak air ni… Ingatkan ada kat semenanjung.. puas Ticer terangkan macammana rupa air tu tapi orang kedai tu tetap cakap tak de.. tak de ehh air tu?

Kicai ping ni bagi Ticer air kedua yang paling sedap selain tea c special… kalau kat semenanjung dah ada tea c special ni a.k.a. layer tea.. tapi sini sedap lagi aa… cewah…

Korang try la mintak kat kedai.. sedap ohh wa cakap lu der… :D kicai ping tu air campuran limau kasturi + asam boi... mungkin sesetengah kedai kat semenanjung ada buat kot air ni... :) nyamannnn


Cilok Google

:.. Teringin laksa la pulok… korang tolong buatkan bleh?



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

42 geng suka bebel:

ubi said...

aku tak pernah rase ni..nmpk sodap!

.m y z. said...

ohhh penah minum air ni! haha tapi tak tau pulak nama dia kicai ping. unik XP serious sedapppp.

~~Ticer Wann~~ said...

@ubi bukan nampak sodap..memang sodap :)

~~Ticer Wann~~ said...

@.m y z. kat sini panggil kicai ping.. tapi tak tau la kalau kat semenanjung panggil apa.. :D memang sedap..rasa masam2 manis.. :)

yatie Awang said...

kakak pun tak pernah rasa, masam tak tu...

aishahNewdestiny said...

dulu penah minum air camni jugak
tapi nama dia je lain
"katcai suimui"
memang marvelous !!

siti kektus said...

biasa minum limau panas je lah.
tak pernah pulak letak asam tu ha.


agak pelik ek nama dia ticer.

kicai ping?? hoho ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang masam masam manis kak...sedap!!

~~Ticer Wann~~ said...

@aishahNewdestiny ek?? macam nama siam la pulok... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@siti kektus loghat orang sini kot.. heee Ticer pun ikut je la.. ;)

ArulchelseA said...

kicai pin satuuu..kih kih kih

Syuxer said...

biasanya minum air limau je..heheh..syuk tak leh minum air pelbagai perisa takut senak perut nanti heheh

cik paja hanim said...

sedap..sy minum yg diblend..sedap sgt..kicai ping namenye ek..unik!

rara pinkmafia said...

aah kan ticer,jap je rasa kan.huaaaa seday.

sedap ke.rara tak penah rasa pon.hehehe

schaze zainn said...

aik kalo kat ipoh mintak air limau mesti dorg letak asam boi jugak..hikhik xP

Anak Wak Mail said...

kicai ping??haha..dah macam nama kuaci pulak..

p/s: saya dah buatkan air untuk ticer..minum ye..=)

Ibnushukran said...

baru tau nama kicai ping.. huhu.. tu air limau ais campur asam boi kan ticer..

Marina said...

baru je buat laksa sabtu ritu...jom datang umah marina...hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

ticer: kicai ping??? hehe...kat s.alm ni ade je D tengok...rasa2 mana2 tempat makan yg D pegi..kebanyakannya ada...hubby D suke minum...air limau asam boi.. (tak islap D lah nama dia..)

cik sakdi said...

ticer, leh je wat sendirik ni. kehkeh

Sue Chanteq said...

air tuh mmg syok la..kat KL rasenye da lama ade coz da lama gak air ni jd air feveret saya!!teh buh asam boi pun ade tp xsesedap yg ni..kan wan kan??aku terliur!!!!

mykhalis said...

yang ni tak best,,dia lagi best kalau dia jerukkan..perghh

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA haha sila amik kat kaunter sebelah ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@Syuxer tak senak punya... kompom :D

~~Ticer Wann~~ said...

@cik paja hanim pehh lagi menangkap minum yg diblend... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia pagi tadi liat je bangun haha... aok kicai ping namanya... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn iyer? kena g serbu kat ipoh ni...

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail alaa mana? tak de pun... ni mesti minum dulu nih... ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@Ibnushukran ni panggilan kat tempat Ticer ngajar nih.. ha'ah.. air limau asam boi.. uishhh nyam nyam... sedappp

~~Ticer Wann~~ said...

@Marina alaa naper tak jemput? :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Diana @ bilakukatacinta ha'ah memang nama tu pun... banyak ehh kat shah alam..apsal Ticer g kat Labu dorang kata tak de... frust betul ari tu :D

~~Ticer Wann~~ said...

@cik sakdi kemalasan la.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

@Sue Chanteq weii jangan aa... aku pun terliur gila ni :)

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis jeruk jeruk jangan aa sebut... suka sangat nih... aumm nyam nyam...

Подтверждаю said...

as salam..
erk.makanan..makanan..

>_<

solat jap

iPai said...

limau kasturi + asam boi .. cam best gila ..

tp tak teringat penah rasa atau tak ..

~~Ticer Wann~~ said...

@Подтверждаю erk..ni minuman :D

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaisedap ooo...try la... :D

iPai said...

penah rasa air asam boi dgn jambu ada laa .. sedap gak ...

iPai said...

owh ye, baru teringat penah rasa air ni, tp limau ye di blend .. sangat pekat n tak tahan lidah masam nak minum benda ni ..

bile teringat je (macam skrang ni) rasa terkelu lidah ..

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiyang tu Ticer pun selalu minum :)

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaikalau blend mmg pekat pun.. pernah je minum cam tu..sedap je rasa.. hii

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan