Monday, July 18, 2011

Di hari pertama kursus.....


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Ada yang merindui entri Ticer dan tuan punya blog ni? Ahaks!! Awal pagi lagi dah terpacak kat makmal komputer S.K.Pusat Lawas..


Hari ni dah habis kursus..ada lagi empat hari berbaki… wohhh memula tu ngantuk jugak.. time sesi pagi.. bila ada taklimat pasal kurikulum baru KSSR.. serius Ticer zero.. memang kena study banyak ni bab kurikulum baru..

Then sesi tengahari ni banyak bergerak sket… hilang la mengantuk kuikuikui… kena menyanyi and main percussion… okeh Ticer sangat malu… disebabkan tak sanggup buat action Ticer volunteer main percussion… tu pun masa present Ticer dah sembunyi-sembunyi dah.. ahaks! Pemalu tak tau nak habaq.. tapi berlagu dalam kelas bukan main..ye dak?

Last sekali sebelum habis kursus jurulatih utama (JU) mintak kitorang praktis tongue twister… memula tu berterabur ke laut je.. tapi bila praktis punya praktis pehhh terbaikkk wokkk…

Ok.. Ticer tepek tongue twister untuk korang… nak dengar korang baca tak bleh… so korang praktis sendiri la.. memula slow tapi lama-lama makin cepat tau…

1) Peter Piper picked a peck of pickled peppers
A peck of pickled peppers Peter Piper picked
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers
Where’s the peck of pickled peppers Peter Piper picked?

2) A good cook could cook as much cookies
As a good cook who could cook cookies..

Ha..amacam? tersembur tak? Ihiks… best ni… kalau ada amik video tadi bleh Ticer tepek gambar Ticer and the gang menyanyi *kononnnnn nak tepek..mintak sori la*

:.. Semalam minum kicai ping.. ari ni jom makan nasi putih dan chicken mushroom… hikhikhik… nak tau pedia chicken mushroom.. cer Google.. J

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

20 geng suka bebel:

norinaomar said...

Aku suka makan masa kursus ni last week,aku bagi A++!

Sebenarnya,masa buat activity kemain lagi,tapi tak dapat jugak nak praktikkan sebab terikat dengan textbook.

Yang memeningkan bab Pentaksiran nanti,ko jangan tido plak.Aku dah silap buat Pentaksiran tu.Kena buat lagi sekali ni.

ArulchelseA said...

berterabur na ikut...bebelit lidah aku ni ..kih kih kih

~~Ticer Wann~~ said...

@norinaomar memang pun.. aktiviti da boom tapi nak wat dalam kelas memang susah.. alamak pentaksiran? erkkk zero lagi bab tu.. hadoiii

rara pinkmafia said...

ticer saje nk bg lidah kami berbelit2 eh.hehhe

ticer pandai buat kueh ke?besh nya,nt nk siket eh.

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA haha..try smpi tak berbelit

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia haha nak suh korang exercise la.. ihiks..

aaa erkk... umm tak pandai pun.. ;)

schaze zainn said...

bergulung lidah nak cakap peter piper tu xP

LiFe KaMi said...

makin laju sebut da mcam bahasa oarang zaman batu plak..hehe

syaz@rozelt said...

dah macam she saw, sea shell by the sea shore..hehe..kalau bce ok lg..klu m'ghafal x tawu la..hihi

p/s: sedapnye menu makan hari nie..slamat berkursus~

Anak Wak Mail said...

alahai ruginya tak dapat tengok persembahan ticer tuu..hihi..=)

lain kali tepek ye!

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn try lagi.. sampai boleh.. ahaks!

~~Ticer Wann~~ said...

@LiFe KaMi hahaha ada plak cam tu :D

~~Ticer Wann~~ said...

@syaz@rozelt ahaks!! lebih kurang la tu..cuma ni ayat lain...

ye mekaseh.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail ahaks! malu oo :)

Подтверждаю said...

as salam..
hoho~ ada rakam ke persembahan ticer tu? nak tengok

=p

sekali sekala lidah tergulung2 ok apa? sesumpah pun lidah gulung. haha~
nasib baik baca dalam hati. tapi terbeliti juga dalam hati. haha~

erk. ada maghrib. out jap

=p

~~Ticer Wann~~ said...

@Подтверждаю tak rakam pun..hihi kalau ada rakam pun tak mungkin nak letak kat sini.. ahaks!

iPai said...

wah .. kalau hari2 cakap, saya boleh cakap BM dalam english .. heheh

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiwahh camne cakap BM dalam english tu?

iPai said...

maksudnya cakap BM tapi bunyi ye macam english .. macam org putih cakap melayu .. hehe .. sebab banyak sgt tounge twister .. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiek? haha... mesti kelakar

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan