Friday, July 22, 2011

Wedding of the year nih...kompom!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Uhuk uhuk..terbatuk-batuk dan terbeliak mata baca tajuk berita ni… sila tengok…

Klik untuk baca berita penuh

Waaa hebat la retis kan… sponsor gitu.. juta-juta pun tak kisah… kalau orang biasa kawin nak pecah otak korek duit nak buat kenduri… hai la dunia… cer la sponsor sket duit tu kat Ticer nak wat walimah nanti… huhu…

Apa yang dikejar dengan kemewahan sebegitu? Ohh yaa pujian orang kan.. wedding of the year mungkin? Pembaziran? Tolak belakang.. ye dak? Ni entri bukan sebab jeles.. Cuma berbangga dengan kaya rayanya insan bergelar artis.. yeahhh… hebat la korang!!

:.. Sesungguhnya orang yang membazir itu tergolong dalam saudara ……….?? (sambung sendiri).. erkk tak pe tak pe. dah orang sponsor takkan nak tolak..ye dak?

Apapun biarlah sederhana di mata manusia namun mendapat perhatian yang tinggi di mata Dia yang Esa J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

22 geng suka bebel:

yatie Awang said...

entahlah...kalau namanya artis, tentu kawin meriah gitu...kan

siti kektus said...

maai. 7.2 juta?

baik buat rumah 2,3 bijik. -_-'

Ana Aishah said...

bak meh duit tu bg kat AA.
bole jugak buat kawin. baju je dah RM 7.2juta.kenduri ntah bape pulak kan. Ishh3 ~

hyatt^^ said...

Moga kita diselamatkan dari menjadi saudara kepada *******

Perkahwinan adalah permulaan sesuatu hubungan suci. Moga sentiasa mendapat keberkatanNya

rara pinkmafia said...

nk bangga2 je tu.

iPai said...

waa .. lama dah tak datang kat blog ticer tau .. uhuhu ... ticer apa kabar .. ingatkan ticer yang kawin td ..

baru cam nak terkejut .. seminggu lebih tak datang sini tibe2 dah nak kahwin kan . heheh

Anak Wak Mail said...

baiklah dia pergi bersedekah..ada gak pekdahnya..

Shaherah said...

artis2 ni.. gtu dh sedehana dh.. tp nk wat sederhana sgt tak boleh jugak.. dieorang ade peminat masing2.. peminat ramai.. kalau wat sederhana sgt.. org2 yang dtg kutuk2 majlis doerang.. dieorang nak buat yg terbaik..

tu pendapt shera lar ^_^

tia @ Ini Kisah Tia said...

rezeki lettew . huhu . kalau Tia yang tak di sponser ni , insyaAllah sederhana sudah ;)

Ticer maaf Tia dah lama tak jengah sini .. Tia sibuk sikit . update blog pun jarang . insyaAllah lepas ni boleh lah berblog macam biasa :)

norinaomar said...

dahla aku memang meluat dengan si memeymeow ni

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang rakyat Malaysia disogokkan dengan kemewahan ketika berkahwin... hmmm

~~Ticer Wann~~ said...

@siti kektus buat rumah bagi kat kita pun ok kan? ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@Ana Aishah kenduri ratusan juta la kot

~~Ticer Wann~~ said...

@hyatt^^ amiin harap cam tu la :)

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia itu lah.. nak biar mulut orang melopong penuh jeles kot :D

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaihahaha takkan la Ticer nak dapat wedding of the year hoho

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hmm sedekah merugikan kot :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Shaherah hee mungkin gak la..

~~Ticer Wann~~ said...

@tia @ Ini Kisah Tia betul tu Tia.. sederhana itu terbaik

~~Ticer Wann~~ said...

@norinaomar haha kira bertambah2 meluat lagi la ni ehh :D

iPai said...

mane laa tau tice dapat wedding of the year .. boleh kami blogger2 dapat pass vip .. ehehe

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaicewah pas vip tu... hihi

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan