Saturday, July 16, 2011

Ada apa dengan Google?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Selamat malam korang… selamat bercuti… selamat melepakkan diri… Alhamdulillah hujan hari ni.. sejuk sikit bumi Merapok nan indah ni…

Malam ni nak ajak korang belajar tengok Google map… bleh? Ticer da print screen pencarian lokasi ni.. ihiks… korang pun buat la sekali tau…

Masuk maps.google.com klik kat direction dan masukkan
destinasi macam dalam gambar

Map akan keluar cam ni

Tengok suggested routes and scroll sampai routes 48
Pehhh…sapa terer berenang boleh la berbuat demikian… ahaks!! Jimat duit tau… korang try la sendiri... kuikuikui... pasni korang try destinasi lain plak.. tengok ada lagi tak benda kelakar cam ni... ;) 

:.. Kenapa lah Google bleh bagi cadangan cenggini? Hakhakhakhak…


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

28 geng suka bebel:

echaRierie said...

hahahaha..
mampus r swim ke pacific ocean..
haha~

~~Ticer Wann~~ said...

@echaRierie mana tau ada yang sanggup berenang sebab nak cipta rekod dunia.. :D

cik paja hanim said...

hahhaha..lawak betul..sy rase kwn sy bole kot..sbb dia perenang antarabangsa..hahahah

kotak bulat said...

hahahaha...adoiyaai/..parah kalau ikut bnda ni..

ZWAN SABRI said...

Selamat malam ticer.. hujan ek sana? mimpi sakanla malam nih ticer kann.. HAHA

~~Ticer Wann~~ said...

@cik paja hanim haa nanti suh kawan awak berenang okeh.. hihi

~~Ticer Wann~~ said...

@kotak bulat Google pun bleh tahan sengal jugak.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI haha tu pun kalau mimpi... selalunya tak dan mimpi pun.. ;)

Fathiah Hamim said...

hahaha ada yang suruh kayak. =D

najmi_paddy said...

eh seyes ek...google tunjuk cam tue??? nak try la...

hahahaha klaka lak rase...agak agak ko la kan ticer,, ade tak orang ikut??

~~Ticer Wann~~ said...

@Fathiah Hamim ha'ah baru tengok je yg tu.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

@najmi_paddy ha'ah memang dia tunjuk cam tu..bukan edit tau.. haha tak tau la ada ke tak orang nak ikot... kui3

She's Gee said...

mungkin mksud dye seberang kot.. tapi tulis swim.. google mmg down bab2 translate ni.. ce cube google translate pulak. x sah x gelak!

cikguden said...

jom lumba berenang. siapa cepat dia sampai dulu.hehehe

syaz@rozelt said...

hehe..nie mmg kelakar..google dh x idea ape nak letak direction kot..hihi

Far8 budak baik said...

hahahaahahahaha
sumpahh kelaka..
karang tengelam
mesti ade dugong nk
selamat kn teacherwan..
ekekeke =p

ArulchelseA said...

cuak kalu mcm ni..jd nabil.. nnt ni.. kih kih kih

~~Ticer Wann~~ said...

@She's Gee kalau Google translate memang sangat hampeh

~~Ticer Wann~~ said...

@cikguden heheh jom lumba

~~Ticer Wann~~ said...

@syaz@rozelt mungkin la kot... hihi

~~Ticer Wann~~ said...

@Far8 budak baik kalau dugong tak pe? buatnya jerung? haa jenuh

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA memang sangat cuak;)

Anak Wak Mail said...

haha..ada jugak yang suruh seberang pakai jet ski je..lawak tol!

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail gila hebat la pakai jet ski... Google pun sengal gak ehh

iPai said...

cuba ticer berenang .. boleh dapat malaysia book of records tuh .. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiTicer berenang tak timbul dah la kot.. silap2 jadi duyung.. :D

iPai said...

wewwwiiit .. duyung tuh .. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaihahaha...tetiba je dok weewiit lak.. haha

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan