Friday, July 1, 2011

Macam nak join je...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selepas rehat tadi Ticer kena sit-in kelas tahun 3.. Ticer minta dorang buat kerja masing-masing.. memula tu Ticer nak buat kuiz tapi memandangkan dorang tengah asyik bermain game sendiri so Ticer biar je la..asalkan tak melebihi batas la.. maksudnya tak bising sangat la..

Dorang main game tapi Ticer jadi tempat rujukan.. adoii puas la perah otak Ticer yang tua ni mencari jawapan... jadi best plak.. teringat time sekolah rendah dulu.. main game ni.. bila fikir-fikir kan bagus jugak tau game ni.. mendedahkan pelajar kepada beberapa benda yang dorang tak tau dan tak pernah dengar...  game apa? ok.. ni Ticer tepek gambar ni.. tadi tak bawak kamera kalau tak boleh amik gambar dorang tengah main game tu...

Gila pulun buat dalam paint
Ingatkan game ni dah pupus dimamah usia..rupanya masih wujud sampai sekarang ni.. haha kalau ikut mood tadi cam nak join dua kaki je ngan anak-anak tu..tapi takut kang Ticer yang terover..  

:.. Teringin nak main apa ntah....



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

18 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

uikk naik demam main tu.. kih kih kih...

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

perh!ade lagi ea??hahaha
main per erk nie..??lpe dah...

~~Ticer Wann~~ said...

Arul: haha apsal demam lak?

~~Ticer Wann~~ said...

NoNaNaSHiCHi HowyeaH!: haha ada lagi..tadi baru jumpa.. ngatkan dah jadi tinggalan sejarah dah :D main mende ntah nama dia... bila orang pilih huruf A so semua item dalam jadual tu mesti mula dengan huruf A

cik aisha said...

wah....selalu maen menda ni masa sekolah dulu...mmg perah otak tpnjoy sangat.msh dimainkan lg ye,ingat bdk2 skang xlayan dah game mcm ni.ticer mengembalikan nostalgia lama...:)

~~Ticer Wann~~ said...

cik aisha: tu la Tcer pun ingat dah pupus..rupanya ada lagi.. dan-dan teringat zaman hingusan dulu

Anak Wak Mail said...

wakaka..game ni memang selalu main dulu..tapi pakai nama negeri n negara je..selalu kat rumah study dulu nama2 negara n negeri..esok pulun habis!haha

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: perghhh siap study tu.. haha... tapi game ni buat kita tahu nama2 negara yang tak pernah kita dengar

tia @ Ini Kisah Tia said...

hehee . Tia suka main ni dulu . nama game ni kitorang panggil benda2 ..

Syuxer said...

saya men dengan letak jari kat lantai dengan kawan2..pahtu bilang perkataan satu-satu cam kalau ada 9, sebutla a,b,c,d,e,f,g,h,i patut teka nama negara yang bermula ngan huruf i..confirm salah satu jawapannya india kan heheh..nostalgia men game tuh heheh..

kalau xde jawapan,orang lain akan jentik kat tapak tangan hehe.

iPai said...

sekali main2, guru besar datang .. ayok .. kena menjawab nanti .. uhuh

ibnubaba_04 said...

ticer tym skolah dulu, mesti suka men game cmne kan???haha..klu jawapan sama ngn kwn 10 mark dan klu x sama 20 mark..tul x ticer??hehe

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: oo yang tu penah main jugak.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

iPai: haha..tak da la... kalau GB datang pun Ticer ada reason...

~~Ticer Wann~~ said...

ibnubaba_04: mesti la... :D

mykhalis said...

KHalis tak ingat pun permainan ni.. budak2 lelaki zaman khalis masa ni main pemadam kot..hehe

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: oh ye ke? Ticer tak ingat dulu panggil apa

~~Ticer Wann~~ said...

Khalis: ye ke? ke Khalis buat2 lupa... game pemadam tu dah diwarisi sekarang ni... habis pemadam kat koperasi sebab bebudak nak main.. hoho

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan