Tuesday, July 12, 2011

Gembira + sedih = GEDIH?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Ada dua mood hari ni… 1st mood happy. 2nd mood sedih… Ok Ticer cerita dulu tentang ke-happy-an tahap 10 Ticer nih… Awal pagi tadi Ticer maleh bawak henfon lantaran line celcom yang penuh tapi hanya sekadar hiasan… maksudnya line penuh tapi tak leh call out, receive call n sms-ing..

Then lepas je waktu rehat tadi ada cikgu kat sekolah cakap line dah ok.. dah bleh wat call.. perghh laju je Ticer balik kuarters amik henfon… lagi satu balik sebab nak amik lappy.. nak cari notes untuk students.. bila on je henfon nah hamik ko berribanpuluh mesej masuk… hihi.. dah happy dah.. syukur Alhamdulillah…

Mood sedih? Baru lepas menonton video tentang satu event yang berlaku pada 9 Julai lalu… sedih melihat rakyat diperlakukan sebegitu rupa.. Ticer menyokong atau tidak itu bukan benda yang perlu dipersoalkan… bukaklah mata dan tonton lah video tersebut… Ticer tak menyalahkan pihak polis.. mungkin atas arahan mereka bertindak begitu.. namun atas norma kemanusiaan wajarkah kekasaran digunakan sedangkan rakyat biasa tidak langsung bersenjata? (Ticer tak tau la kalau rakyat bawak senjata tapi tak ditunjukkan dalam video tu)..erk ada senjata iaitu air mineral botol kecil.. itu je yang Ticer nampak..

Ticer tak leh ulas lebih-lebih… seriously, Ticer dah menangis tadi… Moga Allah melindungi hamba yang sentiasa berjuang mencari kebenaran…

:.. Jalan mencari kebenaran itu terlalu pahit dan berliku-liku..hanya orang yang sabar dan tabah saja yang mampu mengharunginya…

p/s ada orang melompat kegirangan?


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Far8 budak baik said...

ticer wan...
farid memahami yg ttg pasal vedio tu...
farid pun dah tgk..
huh huh..series mcm nk nangis...
dah ar main serbu je tak pakai helmet grrrr

Rohaizam Rosli said...

huhuhu.... iejam xon pon fon celcom tu lg... huhu da ok da ekk... hahaha... ermm sal 9 Julai tuh ntah la... rsnya kekasaran bukan penyelesaian...

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, lepas ni bolela begayut 24 jam.. HEHE

MySuaraBlog: Tabik Springlah Sama Pakcik!

~~Ticer Wann~~ said...

@Far8 budak baik hmm tu la... sedih sangat...

~~Ticer Wann~~ said...

@Rohaizam Rosli hee betul tu..kekasaran bukan penyelesaian... Malaysia oh tanah air ku...

Niena Pengembara Ilahi said...

erm... ntah, tgk video tu, rasa kasihan..mereka bertindak sbb peserta mula membaling botol.. botol yg berisi air kalo dibaling tinggi2 sakit gak..

cikguden said...

itu la pentingnya keamanan...

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI haha tau xpe memang nak gayut pun :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Niena Pengembara Ilahi tapi wajar ke?

~~Ticer Wann~~ said...

@cikguden hmm.. keamanan? yeahh... memang penting tu...

aimie amalina said...

haiyooo~ x diduga..akhrnye Msia jadi cm ni..=(

~~Ticer Wann~~ said...

@aimie amalina yeahh..inilah Malaysia.. :(

Anak Wak Mail said...

ingatkan ticer tak de kredit tadi..hihi2..:p

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail xda kredit ok lagi.. ni kredit membuak2 tapi line tak do... haha

iPai said...

mood happy: wah syok ye hp leh guna ..


mood sedih: hmm, no komen laa ticer .. susah nak cakap .. kalau kita cakap, bukan diorg fikir ..

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaitak pe la.. tak semua orang faham dan hendak faham isu tu... apa yang dorang nampak hanya buruk... :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan