Friday, July 1, 2011

Tatkala ia tiada...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Selamat Pagi Jumaat yang penuh barokah.... sambil bersantai bersama Ben Ashaari minum pagi Ticer gatal tangan pulak nak menaip.. *ohh Ticer please jangan melalut lebih-lebih...kitorang boring* ya lah....

Benda yang agak penting dalan hidup ditarik seketika..harap tak lama... tak sanggup menanggung rasa dah ni.. huii apa la gamaknya benda penting tu kan... Pagi ni tetiba pulak air paip yang selaju air terjun tak dak... fiuu dah nak kena menadah air plak.. awal pagi lagi Ticer bangun... dah la baju nak kena basuh.. bayangkan seawal 5.30 pagi dah tercongok depan bilik air pukul 6.15 baru siap semua sekali dengan baju berbasuh.. sebelum ni mana pernah lama cenggitu... 

Air dan elektrik sama pentingnya dalam hidup.. kalau tak da salah satunya rasa cam tak ngam pulak hidup ni..cewah.. apapun harap masalah air ni tak lama... masalah letrik jangan la melanda lagi... minggu lepas berkali-kali letrik tak da di saat suasana tengah panas... 

:.. Bila nikmat ditarik seketika.......

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

19 geng suka bebel:

tia @ Ini Kisah Tia said...

awalnya Ticer online . hehee . Tia baru dapat online . kelmarin dan semalam masalah betul . petang tak boleh masuk dashboard . malam , line internet mengada-ngada ..

Syuxer said...

selamat pagi ticer..:)

letrik xde time cuaca panas2 memang masak badan kita huhu

ekstra xde air, jadi cam lembulah kita huhu T_T...

dua2 penting..xtaula cmner kalau benda tuh xde sebulan kat mas neh..

Liyana Zahim said...

Binalah dirumah dibawah lampu jln raye dan ditepi sungai bg mngelakan arurat takde letrik dan air..

rara pinkmafia said...

air mmg penting.letrik takde rara ok lagik.

ArulchelseA said...

biar eletrik tk de dari air tk de...kih kih kih...

eletrik tk de bleh lg guna pelita,klau panas pun leh mandi...
air tk de nak gali perigi tu yg sush..tk pun nk memungah air satu hal..nak buang air besar kcik lg la masalh..kih kih kih

EYFAalias said...

selamat pagi ticer :D hehehe. rajinnya basuh baju. hehee. air dengan elektrik memang penting pn. kalau xde air n elektrik susah hidup :)

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: haha.. awal ke? biasa la tetiba mood tengah segar diwaktu pagi... malam tadi line sini ok je.. :D tak sabar nak tengok touch-up dari Tia

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: hiii... memang kena banyak sabar la ni.. kat tempat Ticer ni memang masalah sket bab air n letrik ni.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

Liyana Zahim: perghhh hebat cadangan tu.. kena berumah ditepi sungai la ni.. ahaks

~~Ticer Wann~~ said...

rara: huhu kalau dalam keadaan sejuk cam ni tak pe la.. mau time panas letrik diperlukan jugak kerana kalau mandi pun tetap panas jugak.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

Arul: haha kalau mandi pun sama je panasnya nak wat gena? huhu letrik selalu tak de time tengahari... air time tu mmg panas..haa kan bertambah2 panas tu.. hoho

iPai said...

owh air takde ... awal ye bangun .. kalau saya dah nantok2 dah .. uhuh

iPai said...

wah .. pg2 bersantai bersama ben ashaari

~~Ticer Wann~~ said...

EYFAalias: rajin? hehe thanks.. tu la kan... tapi rasanya kalau tak da air langsung tu lagi sengsara..banyak urusan terbantut oo

~~Ticer Wann~~ said...

iPai: hoho kat Sarawak kan subuh awal..so kena bangun awal la... hehe

Anak Wak Mail said...

betul..kalau tak de elektrik..kepanasan..haha..

kalau tak de air..tak mandilah jawabnya..

err..betul ke ticer mandi pagi tadi??hihi..:p

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: shhhh jangan la bitau kat orang..ahaks!

iPai said...

owh .. kat sarawak ke ? a ah laa .. dia cepat sejam kan ..

~~Ticer Wann~~ said...

iPai: ha'ah...keja sini... masa sama je cuma sini cepat siang n cepat malam..

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan