Saturday, July 2, 2011

Lari-lari 'chicken'

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Huhuhu...pepagi kena ke sekolah.. hari ni semua sekolah seluruh Malaysia sertai Larian 1 murid 1 sukan 1 Malaysia...

Seperti biasa kena bangun awal..menadah air..huhu tak tau bila la masalah ni akan berakhir.. penat gila kot nak menunggu air penuh... sabo je la...






Program start kul 7.30 pagi.. Ticer berlari-lari anak je... sebagai tanda sokongan... kang lari lebih-lebih semput cam na? Sapa nak angkat? Fahrin Ahmad busy dengan lakonan dia.. mana sempat nak datang angkat Ticer... perghh nak yang hebat...poyo je kan?

Program tadi berjalan dengan lancar..jauh jugak kena lari tapi Ticer erk... lari separuh... hoho... sempat ambil gambar namun demikian kamera bengong... gambar tak jadi... *Mr.ABC...DSLR bleh?* So nak tepek gambar pun rasa tak semangat...penat la posing last-last gambar tak menjadi plak... huhuhu....

Setel program tu cikgu-cikgu dijemput untuk menjamah ambuyat.. yummy!! Dah lama tak makan... kenyang oo... sape penah makan ambuyat?

Gambar tak elok... ni ambuyat..nyaman oo
Tak de apa nak cerita hari ni... nak berjalan-jalan cari kawan jap... Thanks sudi singgah...

:.. Wahhh followers saya dah 300... thanks pada yang sudi follow.. i’ll follow u back..tunggu yer...



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

26 geng suka bebel:

CT NoArIzAh ArIs said...

Anak bujang sy x dpt lari pasal demam... melepaslah dia nak berlari2 pagi ni.

Congrat dah sampai 300 followers...bestkan !!

~~Ticer Wann~~ said...

laa ye ke? hehe..tak pe la biar dia rehat..kesihatan kena jaga jugak.. ye dak...

mekaseh.. tu la ngatkan tak da yang nak follow dah :)

yatie Awang said...

mana aci, ticer lari anak2, larilah kakak2 hihihi....

umbuyat tu apa, tak pernah dengar pulak, nak makan apatah lagi

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

apekah itu ambuyat..tak penah tau pon..hehe

~~Ticer Wann~~ said...

yatie Awang: haha Ticer dorang semput la.. dah lama tak lari...

ambuyat sejenis makanan macam gam kanji gitu.. makanan tradisi orang Sarawak... nak makan dia putar-putar cecah sambal then telan... nyam nyam

~~Ticer Wann~~ said...

Cik DuYung: hehe... makanan borneo nih... kalau berkesempatan ke sini cuba try rasa... tapi ikut tekak orang.. sesetengah orang tak lalu.. tapi Ticer selamba je.. :D

Shuk_ArChie said...

Huhu sedap o... walaupun rupanya tak secantik maggie! kan? ^_^

~~Ticer Wann~~ said...

Shuk: yeahh tepat sekali.. memang sedap :)

Bidadari Syurga said...

lari lagi? adoi... cikgu gak ya....? go-go-go... hehehehe...

errrkkk ambuyat tu apa ya...? next entry storykan ambuyat tu boleh? errkk saya google sat...

Acik said...

ambuyat? x penah dengarpun, apa lagi rasa ... kasi resipi kot?

She's Gee said...

ticer berlari-lari di sane? gee bertidur-tiduran di cni.. hehehe.. ^^

tahniah da 300 folowers! gee ler salah satu ye tu.. muehehe!

~~Ticer Wann~~ said...

Bidadari Syurga: insyaAllah..next entri okeh? :)

ArulchelseA said...

ye ke ticer lari ni..ke tolong2 buat air je..kih kih kih kih...

ArulchelseA said...

tp siap ikut satu malaysia lari serentk..kihkh kih kih

mykhalis said...

amboi..

1 fahrin ahmad?
2 dslr?
3 ambuyat?

hmmm...

~~Ticer Wann~~ said...

Arul: ehh mana da..tolong minum air ada la.. hohoho...

Khalis: kuikuikui demand kan? botak Mr. ABC

~~Ticer Wann~~ said...

Acik: resepi copy dari google jee.. hee tadi tak tengok plak dorang buat cam ne..

~~Ticer Wann~~ said...

Gee: hoho lari-lari anak ayam je.. kuikuikui.. mekaseh kat Gee sebab sudi follow :)

norinaomar said...

sedap jugak lari tadi even though dah lama tak lari long distance..rasa longgar sket otot-otot walaupun pagi2 lagi aku dah kena cakar dek kucing sawan..

~~Ticer Wann~~ said...

noi: heh aku lari separuh je noi...stamina memang kurang aa sejak berenti jadi coach

kokser kokdam said...

300??

fuuyyyyyoooo

hehee

~~Ticer Wann~~ said...

kokser kokdam: alaa orang lain berblog sebulan dah lebih dari Ticer tau.. Ticer ni berblog bertahun baru dapat 300..hoho

Anak Wak Mail said...

wakakaka..tak tahan ticer ni..nak fahrin ahmad tu..acapan tak nak??:P

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail Mr. ABC ticer macam fahrin ahmad la.. haha... acapan? emm hrithik roshan bleh?

iPai said...

nasib kite tak join lari .. kalau tak mesti penat juga hehehe =P

~~Ticer Wann~~ said...

@iPai lari separuh jalan dah la

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan