Monday, July 25, 2011

Sekali dia tulis arab (jawi) daaaa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Hari 1st pergi mengajar setelah seminggu berkursus terasa blur sekejap.. heh baru seminggu tu.. kalau berminggu-minggu? Berbulan-bulan? Haishhh sabo je la..

Hari ni nak tepek 2 keping gambar… korang kena teka perkataan apakah itu… yang penting dan teramat penting jangan Google/ tengok kamus/ tanya orang… Sedia aa… jeng jeng jenggggg.. ohh yaa maap gambar agak blur.. 


هواوس

اوف
Ok...ni satu perkataan yang telah di ubah/ transform dari rumi ke jawi.. Selamat meneka… J

:.. Best kan belajar jawi ni… teringat zaman sekolah rendah dan menengah dulu.. 




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

14 geng suka bebel:

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ape yg tulis arab nyer ticer??

Syuxer said...

kalau guna google translate,mybe tahu jawapannya heheh..dah ticer cakap tak leh google so syuk x boleh jawab ia heheh

ZWAN SABRI said...

Zwan menyerah kalah.. zwan langsung blur taktaw apa2.. HUHU

MySuaraBlog: Kunyah Untuk Kurus

Munna said...

alamak xpndai arabic la ticerr~

rara pinkmafia said...

alamak ticer.apa ni?

yatie Awang said...

yang atas tak tahu

yang bawah OFF kut hehe rasa2nya

susah jugak kalau tak boleh guna talian hayat

Anak Wak Mail said...

teka ek..yang atas yu house..yang bawah tu macam kak yatie jawab..off..hehe..betul tak ticer??

najmi_paddy said...

hahahaha....
tebelit belit lidah nak sebut

adekah "haus" ngan "auf" ????
rase cam salah tapi nak teka jugak...
hehehehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

waaa , apsal Tia blur neh ? huhu

mykhalis said...

huaus dan auf? auf tu nama manja manja Khalis..hehehhe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tulis jawi to bukan bahasa arab kan ni.. sy teka lah

haus
auf? (nama org ke?)

Anonymous said...

cik tunang...abg nk teka ni..how's ngan off kan???

~~Ticer Wann~~ said...

hee mekaseh sudi jawab.... sila semak jawapan d entri berikutnya :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dgn rasa malu sy mengaku kalau jawi sy tak pandai sgt. baca mcm budak darjah satu tergagap.. nak kena eja. tu pun kdg2 tak betul jugak.

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan