Thursday, July 7, 2011

Boleh Ticer tahu?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Untuk apa berblogging kalau kita tak kenal antara satu sama lain ye dak? Kalau setakat tahu nama pena kat dalam blog je rasa cam tak best plak.. So Ticer nak kita saling berkenal-kenalan.. Ticer dah lama sebenarnya nak tau serba sikit tentang diri teman blogger yang sudi menyinggahkan diri mereka kat blog kecik Ticer ni…

Apa korang kena buat? Ok jawab je soalan Ticer… tak payah jawab jauh-jauh… letak je kat komen tu… ni soalan-soalan yang Ticer harap korang dapat jawab.



  • Nama sebenar dan nama panggilan
  • Umur (ke nak berahsia?) dan tarikh lahir
  • Negeri asal
  • Sudah bekerja/ masih belajar? Di mana?
  • Berat dan tinggi

Disebabkan Ticer yang buka topik so Ticer mula dulu taaruf session ni…



  • Nama sebenar: Wan Soidah bt. Wan Ahmad Sipiyudin. Nama panggilan Wan Cute
  • Umur  : 27 tahun pada 23 September nanti
  • Negeri asal: Kedah Jelapang Padi
  • Sudah bekerja sebagai seorang guru di Lawas, Sarawak 

Ok dah… sekarang ni giliran korang pulak.. harap sudi la yer.. rasa tak kena pulak ziarah sana-sini tapi tak tau nama jiran tetangga…

:.. Jom la kita ber-taaruf supaya silaturrahim kita makin mantop..



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

Anak Wak Mail said...

Ecececehh..selamat berkenalan ticer wan soidah..=)

Nama sebenar/Samaran: Rifhan Ismail

Umur: 2X tahun..:p

Negeri Asal: Selangor

Kerja: Kulikutif..hihi..=)

*teringat buat buku biodata zaman sekolah2 dulu..haha

Ibnushukran said...

sy mulakan taaruf ni.. huhu..

Ahmad hizwan
kt blog nama ibnushukran, nk pnggil wan pun boleh.. umur baru 20 n study lgi, boleh pnggil sis or kak la ticer ni kan,jauh umur kita.. huhu.. asal pahang.. selam ukhwah ticer.. :)

deeya said...

saye baru nak berkenalan dengan ticer !

nama saye : Halimatussa'diah Bte Tugiman . ticer boleh panggel sye deeya .. nak lebey garam boley panggel Halimah Chempreng !!

umur saye 23 tahun .. erm ~ 26/11 nanti la . tapi muka saye cam umur 12 tahun . okey ! ticer boley muuntah :p

negeri asal : Johor .. Yaay !!

da kerja kat Tanjung Bin, Pontian, Johor ..

marilah berkenalan dengan saye ticer ...!! saye best taw ! muehehehe ! ^__^

mrs redzuan said...

nama: zahidah binti mohd seran
umur: 27 tambah 3.
tarikh lahir. 27 februari 1981
asal: johor tapi tinggal kat melaka.
surirumahtanga sepenuh masa buat masa ini. =)

selamat berkenalan wan!

ZWAN SABRI said...

Nama Ic : MUHAMAD HAZWAN BIN SABRI
Nama Glemer : ZWAN SABRI


Umur : 2I TAHUN 1 BULAN 5 HARI


Negeri Asal : PULAU PINANG


Status Pekerjaan : PENUNTUT DI UITM KEDAH DALAM JURUSAN IJAZAH SAINS PENTADBIRAN..



MySuaraBlog: Warranty VS Guarantee

EYFAalias said...

Ehem, nama saya afifah binti alias. nama gegediks eyfa.

umur 23tahun and tarikh lahir 02/07/1988 and berasal dari KL je tak jauh. hehehee.

skrg stdy agi kat kolej poly-tech mara KL amek course Human Resource Management.

selamat berkenalan :P

aimie amalina said...

hee...sy br follow sis ni..~ nice to meet akak =)

name sebenar: aimie amalina
name panggilan : aimie, mimi
negeri asal: perak
umur: 23
sudah bekerja: bru abis belajar, nk cri koje la ni..hihi

yatie Awang said...

kena jawab soalan ek, kalau betul ada hadiah ke...kena sediakan hadiah banyak, sbb semua orang akan jawab ngan betul.....hehe

Nama: Rosmawati Awang
Nama pangilan: yatie @ kak tie
Umur: 8 oktober
Negeri asal: Terengganu
surirumah saja

ehh...ehhh..gambar tak nak ke? kih...kih...

iPai said...

wah .. boleh kenal ticer .. walaupun dah kenal nama, nak pggl nama ticer juga .. comel je 'ticer'

Nama: Ahmad Naufal b. Suhaimi
Umur: Tak ingat 22 ke atau 23 .. 23 March (wah sama 23)
Negeri asal: N9
Baru habis degree. baru dapat offer letter kerja 2 hari lepas. tunggu nak kerja je .. sebulan ni mantapkan blog ketat2 .. hehe

selamat kenal ticer ..

Marina said...

nama sebenar : marina
umur : 28 tahun
asal : ipoh,perak
keje : iwk sebagai exec

selamat berkenalan ticer

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan