Tuesday, July 12, 2011

Hari ni jadi cikgu Pendidikan Seni pulok...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Mood sedih tolak tepi… J masuk bab lain.. Pagi tadi Ticer ke sekolah macam biasa la.. Serius terlupa hari ni masuk tajuk baru… wuuuu tu la padahnya tak buat revision dulu.. semalam macam keletihan.. terus je tido.. selalu tu sempat selak-selak buku tengok balik tajuk yang nak di ajar..

Tajuk hari ni In the Zoo.. padan muka Ticer kan.. lupa nak print out teaching aids.. dah namanya zoo mestila ada semua jenis haiwan comel-comel tu… dah tu cam na? haha apa lagi melukis bagai nak rak la Ticer kat papan hitam tu…

“Wahh bisai la Teacher,” adoii la mau kembang kuncup jugak control hidung ni… bisai = cantik. Wuu serik oo tak buat revision sebelum masuk kelas… kan dah kena melukis.. kalau tangan tu berseni ok jugak.. ni bersendi je pun…

Erk korang nak tengok lukisan Ticer? Haha tak payah la..kang korang terbahak-bahak ketawa sampai esok pun tak habis… kalau ketawa je tak pe la.. silap-silap loya tekak korang nengok lukisan cantik Ticer tu... :p

:.. Bukan students je kena ulangkaji…cikgu pun kena buat ulangkaji.. malah lebih lagi dari students sebab perlu bersedia dengan students yang banyak persoalannya… J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

18 geng suka bebel:

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

macam best jer jadi cikgu ps nie...hehe.....

yatie Awang said...

tak pe, janji nampak bentuk apa yg nak dilukis...hihi

tia @ Ini Kisah Tia said...

hoh ? cikgu pun kena buat revision balik ?

~~Ticer Wann~~ said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ haha Ticer tak mau.. penat nak melukis

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang nak dapat bentuk yang dikehendaki tu mau penat memadam kak.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

@tia @ Ini Kisah Tia yeap..mesti la... kalau tak camne nak ngajar :)

ukhti syikin said...

Subject yg plg syikin suka ni... art n craft :X.... mau sehari pon tk kesah kalau mengajar subject ni saja :X

cikguden said...

mana lukisan tue. huhu

ZWAN SABRI said...

Alaaaaaa, ticer uploadla lukisan yg ticer lukis tuu.. tringin nak tengok.. HEHE

MySuaraBlog: Tabik Springlah Sama Pakcik!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cabaran mengajar sekarang lebih mencabar berbanding dulu kan??

LiFe KaMi said...

dulu masa sekolah kami suka melukis,
mmg selalu dapat A,
tapi skang da tak reti kot..hehe
takpe asalkan anak murid paham kan cikgu..

~~Ticer Wann~~ said...

@ukhti syikin hii... syikin terer tak pe aa.. Ticer ni menggigil2 nak melukis...

~~Ticer Wann~~ said...

@cikguden heee tak bleh tunjuk... rahasia.. :p

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI tak bleh3... t Zwan gelak guling2

~~Ticer Wann~~ said...

@THE LEKAT LEKIT STORY yeahh memang sangat mencabar.. kalau tiada kesabaran yang kuat habislah anak bangsa

~~Ticer Wann~~ said...

@LiFe KaMi haha... tu lah terpaksa kerahkan tangan bersendi ni sebab nak bagi students faham

iPai said...

baru je kempunan nak tgk lukisan ticer ..

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiwawawa mana bleh.. :D

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan