Thursday, July 28, 2011

Seharian berkurung......

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Seharian berkurung.. konon nak setelkan semak kertas pelajar.. tapi tak habis jugak… biasalah bila masuk paper 2 ni agak lambat sket la.. nak kena betul-betul teliti… nak check tulisan dan grammar.. lepastu nak tengok ayat dorang lagi.. kalau agak-agak Ticer susah nak faham bila baca sekali nak kena baca berkali-kali…

Result? Alhamdulillah.. rasa agak lega memandangkan pencapaian pelajar makin baik… tak tau la disebabkan soalan yang boleh dikategorikan mudah/ pelajar memang betul-betul faham dengan apa yang telah diajar.. Rasa sebak di dada bila melihatkan keputusan pelajar… Memang tiada A terpacak..tapi cukuplah Ticer katakan keputusan itu di luar jangkaan Ticer…

Result top three students
Apapun moga dorang terus melakukan yang terbaik bagi mencapai kecemerlangan dalam semua pelajaran… selama ni dorang beranggapan BI satu subjek yang susah justeru Ticer berharap selepas ini persepsi itu dapat diubah..

Learning English is fun!!

:.. Malam ni nak buat analisis plak... huhu... ada sesapa nak tolong?





Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Sue Chanteq said...

giler besar weh ko tulis markah!!!nak sume kwn2 keliling budak tuh tau mark die ke hape...

~~Ticer Wann~~ said...

@Sue Chanteq haha..aku tak reti tulis kecik2.. tak puas..

Anak Wak Mail said...

wahh..syoknya..ada peningkatan..inilah kepuasan menjadis eorang ticer..=)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail ha'ah.. syukurlah..harap berterusan usaha dorang sampai exam sebenar.. :)

ArulchelseA said...

sy bleh tolong..tolong tgok kih kih kih..

biasa tulisan cikgu bila tulis markah..mesti besar2..kih kih

cucu umie said...

semoga mereka terus kekal shingga dpt result yg baik untuk final nty.. incya-Allah..ayie kureng sikit bi ni..kalo speaking biase2 shje..huhuh

farahin nasir said...

result baek sbb cikgu nyer baek ha.. da best of luck! selamat menanda ketas!

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA ceh tolong tengok wat ape.. haha mmg besar2 pun.. tak leh nak adjust dah

~~Ticer Wann~~ said...

@cucu umie Ticer pun sama aa.. bukan hebat sgt pun.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@farahin nasir haha.. berkat usaha dorang jugak.. cikgu membantu sedikit saja

yatie Awang said...

betulkan, kalau sebagai guru, lihat anak2 murid ada peningkatan, memang sukakan, macam tu juga kakak, ajar anak2 kat rumah, bila time periksaan bawa blk markah tinggi tentu bangga

tia @ Ini Kisah Tia said...

betul tu Ticer .. belajar english ni best ..

iPai said...

wah ... saya tak pandai sgt english2 ni .. yg saya tahu, kena banyak baca je .. hehe

all the best laa ticer

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang mmg kita bangga kalau anak2 dapat markah tinggi.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@tia @ Ini Kisah Tia yeahh betul tu :)

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaibanyak membaca dan praktikkan... :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan