Monday, July 11, 2011

Celcom ni bikin hati Ticer membara la...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Good morning class.. cewah… geng bilik guru tensen coz line celcom problem… huhu… Nak berhubung ngan orang pun tak boleh ni.. memang h * * * *h la celcom ni..peliknya untuk pelanggan prepaid je.. line Ticer full bar ni tapi call tak bleh… mesej pun tak bleh.. 4 hari dah ni… dahsat la celcom ni kan?

Enough for that… makin dikenang makin sakit hati je kan… Tadi dalam kelas Ticer bagi latihan tulis-tulis.. suka betul Ticer bagi latihan cenggini… Yang paling menyeronokkan bila seorang pelajar yang bermasalah ni nak jugak tulis.. bukan bermasalah dalam disiplin tapi masalah kesihatan yang masih menunggu respon dari pihak hospital… Ticer boleh nampak la betapa dia excited bila Ticer bagi latihan macam tu…

Kadang-kadang tu time kelas pemulihan pun dia request kat cikgu pemulihan tu untuk buat latihan macam tulis-tulis jugak.. wahh siap request tu… Tak pe la janji dia nak menulis kan… mana tau dari situ dia sembuh dan boleh join kawan-kawan dia yang lain dalam kelas.. ye dak?

Ni Ticer tepek hasil kerja dia.. nak tau tak, sebelum ni dia tak tau pun menulis tapi sejak akhir-akhir ni dah mula nampak perubahan sket… semua tu hasil usaha keras guru pemulihan yang mendidiknya…


Dulu dia tak tau tulis cam ni 


:.. Moga pelajar saya nan seorang ni sihat dan sembuh seperti pelajar lain… 

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

22 geng suka bebel:

mykhalis said...

kesabaran perlu di dalam kedua dua situasi

ukhti syikin said...

wah <3 ... sudah cantik tulisannya.. :p.. pandai ticer ajar :D

ZWAN SABRI said...

Tawu xpa.. Celcom ni memang suka sangat buat hal.. HUHU..
Erm, btw kejayaan budak itu boleh menulis skarang disebabkan jasa murni seorang guru..
Trima kasih Cikgu! ;)

MySuaraBlog: Lelaki, Jom Kita Bersosial

Syuxer said...

semoga budak tuh akan jadi orang yang berguna pada agama,bangsa dan negara nanti..jasa cikgu pasti akan dikenang sampai mati oleh budak tuh..:)

eh line celcom wat hal tak sembuh2 lagi??aiks kan Bersih dah tamat,xkan tak pulih balik line tuh*syuk agak je huhuh..

cik aisha said...

celcom bila wat hal...mmg...huhuu

alhamdulillah dia positif nak belajarkan...semoga dia sembuh dan dpt belajar dgn kwn2 yg lain macam biasa...:)

aimie amalina said...

waaa..kuat smgt tuh!
dapat ticer yg bes kan =)

celcom ni elak p bako menara die jek..hehehe

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis yeah.. betul tu.. :)

yatie Awang said...

tahniah buat ticer2 yg sanggup bersabar dengan kerenah anak2 murid...semoga kanak2 itu sembuh...seperti yg lain

~~Ticer Wann~~ said...

@ukhti syikin tak da lah... cikgu pemulihan yang banyak berjasa tu :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI usaha dia jugak... kalau dia tak mau benda ni tak jadi.. kita sekadar memujuk dan menunjuk jalan saja.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Syuxer amiin harap2 macam tu la..

hihi tak tau la celcom ni...

~~Ticer Wann~~ said...

@cik aisha harap2 macam tu la... dia dah semakin mau bercakap.. tu yang seronok

~~Ticer Wann~~ said...

@aimie amalina xde la.. sekadar mencurahkn ilmu sj...

ok gak..mlm ni Ticer rojer usop wilcha.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang amiin..itulah harapan semua

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak pon pakai celcom..dari dulu setia je ngn celcom..celcom ptt bg diskaun bil kat akak haha

ticer, anak murid ticer tu sakit apa?

moga ticer terus jd ticer yg berdedikasi ya..:)

She's Gee said...

tanpa cikgu siapa la kami... :(

btw, celcom slalu jak bwt buat hal. so, ticer cari yg lain.. hehe.. ^^

iPai said...

ticer, saya dapat merasakan kebahagian melihat anak murid itu pandai menulis ..

sweet sgt ..

ticer memang d best laa !!

~~Ticer Wann~~ said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty haha.. pakai celcom pun sebab parents pakai celcom so senang nak calling2.. tapi jadi cam ni plak...

emm students tu sakit macammana nak cakap ehh.. bukan sindrom down cuma pemikiran dia masih seperti budak umur 3,4 tahun.. susah nak menulis n mengenal huruf.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@She's Gee alaa nak putuskan 'kasih sayang' dengan celcom ni susah.. nanti merana.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaialaa semua cekgu akan merasa macam tu... :)

iPai said...

hee .. nak ajar orang juga laa cam ni .. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaisila sila... masih diperlukan :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan