Tuesday, July 26, 2011

signal tak de??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru balik dari sepital… melawat member masuk wad… berlaku pendarahan sket… so dia dalam perhatian doktor.. pregnant dah 7 bulan.. harap semuanya selamat.. masuk je sepital kengkawan dah tengok muka Ticer,,pehh risau beno takut Ticer jatuh tergolek… kenapa? Haaa sila rujuk sini okeh?

Apapun syukur takde kejadian yang tak diingini berlaku.. waaa dah hebat la tu.. *kononnnn*.. On the way balik borak-borak dalam kereta.. pastu sampai kat satu jalan tu tetiba kereta depan berenti mengejut.. syukurla teman sebelah drive tak laju.. buatnya dia dok syok buat drift apa jadi?? Tertinjau-tinjau jugak apsal kereta depan tu stop.. rupanya ada lagi sebuah kereta kat depan tu berenti mengejut jugak..tetiba eh ehh dia masuk kanan.. signal? Tak de… bila dia dah selamat masuk simpang Ticer tengok signal depan dia je menyala…

Heh dia ada signal depan je tau.. korang ado? Adoii la bahaya betul… dorang ni macam tak tau jaga keselamatan diri sendiri dan pengguna jalan raya yang lain… ada sesetengah pemandu bila nak masuk simpang baru bagi signal… yang melintas ikut sedap rasa lagi ramai… pejalan kaki pun sama gak... kadang-kadang bleh melenggang kangkong berjalan padahal kereta hampir-hampir langgar dia dah tu... huhu

:.. Bila kena langgar tau pulak nak marah… janganla anggap semua orang tau ke mana kita nak belok/ berhenti/ melintas...  Safety first..rite?  


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

14 geng suka bebel:

rara pinkmafia said...

memang benci kot org mcm tu.signal bli asing2 kot.

saiazuan said...

haiyo... no brain... hehe

pasni kna wat iklan ajar orng bagi signal

cikguden said...

signal kereta dia suis asing kot depan belakang. huhu

ArulchelseA said...

sush kdg2 mcm tu..menyusahkan org je..

.m y z. said...

memang geram kalau kereta tak bagi signal. sesedap rasa dia je buat jalan tu macam jalan dia punya. aishh.

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia waa memang stress gila jumpa org camtu..huhuhu...

~~Ticer Wann~~ said...

@saiazuan tu la pasal.. dok wat iklan pasangkan tali pinggang keledar ja.. kena buat jugak iklan signal.. n kena tunjuk jugak lampu signal tu ada berapa

~~Ticer Wann~~ said...

@cikguden mungkin aa... huhuhu...

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA sangat menyusahkan.... kalau Ticer bawak lori dah habis dah dorang kena sodok.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

@.m y z. tu la... orang camni mmg selfish... nyusahkan pemandu lain

Anak Wak Mail said...

betullah..tak suka jugak..kalau saya naik motor..tiba2 keta depan tu belok..memang bahaya..

tp haritu saya main belok je masa nak masuk kanan,,sebab baru teringat nak pegi pam minyak..hehe..lama kot orang tu honnnnnnn!haha..

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hehe bila org lain tak bagi signal kita rileks je kan... bila kita tak bagi signal mesti kena marah..ye dak?

iPai said...

safety awareness kurang ni .. ke diorg tak tau kereta tuh keras kot .. heheh

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaidorang tak tau kot... huhu

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan