Tuesday, June 28, 2011

Ticer nampak bintang bila......

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tak padan dengan selesema nak keluar je kejenya... siapa? Ticer la.. wohoo tak tahan dok dalam rumah... selalu je bersauna free.. sangat panas ok... keluar ke Beaufort temankan kawan... Dia ada urusan sket... 


Pernah korang masuk hospital? *danggg apa jenis soalan la Ticer nih?* alaaa jawab la..pernah ke tak... tak kisah la korang masuk wad ke/ ambil ubat ke/ melawat orang sakit ke..yang penting korang pernah masuk hopital... hmm ada cerita tentang hospital yang Ticer nak cerita ni.. ehh bukan cerita suster ngesot ke suster gostan yang Ticer nak cerita... tapi benda lain... 

Sebelum-sebelum ni Ticer tak tau pun yang Ticer punya masalah ni... sampai la satu ketika time arwah sepupu dimasukkan ke wad barulah Ticer tau.. gempar seluruh keluarga.. cewah.. cerita dia macam ni.. time tu Ticer pergi tengok arwah sepupu di sepital... masa tu umur dalam belasan tahun la.. mula-mula masuk tu  biasa je... then sampai satu masa Ticer dah nampak bintang... Ticer capai tangan lelaki disebelah Ticer... *ehemmm* adik Ticer okeh... jangan nak buat gosip kat sini.. hoho... Tapi sedih tau..adik Ticer bleh tepis tangan Ticer..katanya dia panas... sedih gila kot time tu... (kalau adik baca mau kena hempuk nih) pastu Ticer sempat cakap kat dia "tolong panggil mama" lepastu yang Ticer sedar ada sorang doktor papah Ticer duduk kat bawah kipas... tapi sempat pulak dia buat lawak "mai nak tengok orang sakit..sekali dia yang sakit," cett kalau kudrat kuat rasa nak kekah je dia.. hoho...

Beberapa kali la Ticer mengalami masalah macam tu.. kalau gi sepital je mesti Ticer ajak balik cepat.. kadang-kadang tu Ticer sanggup tak masuk wad tengok orang sakit... sebab nanti Ticer yang terjelepuk jatuh.. heh..  Masa gi temankan kawan masukkan air dulu pun Ticer yang pitam.. waa malu kot kat doktor tu... dan-dan dia check tekanan darah..sib baik normal.. heee... 

Second thing Ticer tak boleh tengok dan bau darah orang.. masa kat kampus dulu kawan Ticer terluka dengan darah yang keluar agak banyak..konon nak jadi rescue 911 pergi la nak tolong...last-last Ticer surrender.. terus masuk bilik dengan muka yang pucat lesi... hosmet semua terkejut..dorang pulak yang jadi PBSM haa... kena usik pulak tu "nasib baik ko ok..kalau tak sekali ngan ko naik ambulan.," cehh 
Bleh pengsan Ticer bila tengok real

Korang pernah jadi macam Ticer? macammana nak elakkan dari semua tu yer... susah la... masuk sepital tak bleh... tengok orang kena inject tak bleh (bila diri sendiri yang diinjek bleh plak), tengok orang derma darah tak bleh...bau darah orang pun tak bleh.. huhu... 

:.. Sampai sekarang tak pernah derma darah...dengan alasan tak  boleh bau darah.. haishhh....

p/s: maap la tak reti nak pendekkan entri....harap korang tak bosan ehh... 


p/s: maap tak balas jejak... selesema cenggini tak larat nak g melawat..dah sihat sikit Ticer pegi ziarah yer.. 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . Ticer , Tia pun tak boleh tengok darah . pitam . rasa ngeri jek .. Ticer , Ticer masih nak tak template yang Tia kata nak buatkan untuk Ticer tu ? *malu*

She's Gee said...

penah la sekali dok spital.. kurang air dlm badan.. ^^

yatie Awang said...

ooo...tak boleh ngan darah ek, nasib baik jadi ticer, kalau nekad nak jadi doktor macam mana? hehe

cepat2 sembuh

Fadzmie Mohamad said...

Ticer ni fobia dengan darah ke ni? Hehe.

# epic win! sila serang pawagam berdekatan! #

Syuxer said...

saya dengan darah ok..saya setakat ni okey je masuk hospital..cuma bilik mayat je saya rasa x mampu nak degupkan jantung dngan normal hehehe..

setiap kali ticer nak masuk hospital,masuk dengan tutup mata dengan kain hitam ke heheh..

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: hehe sama lak kita ni...hehe... mestila nak Tia..tak sabar nak tengok template baru.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

gee: iyer? Ticer kalau masuk wad tak tau la cam ne..hehe

~~Ticer Wann~~ said...

yatie Awang: tu la kak.. ada hikmah naper saya tak jadi doktor... hee kalau tak hmmm tak tau la... :)

dah ok dah ari ni

~~Ticer Wann~~ said...

Fadzmie Mohamad: bukan dengan darah je... dengan sepital pun fobia... ngeee

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: setiap kali masuk sepital memang saya tarik ujung tudung tutup idung ha... tak tau la kenapa nak kena tutup hidung..heee.... kalau tutup ngan kain hitam susah la plak..hoho

ArulchelseA said...

sama la sy pun tk leh tengok darah...tp paling sy tk leh tengok ialah duit...kalau jumpa je trus nak ambik... kih kih kih...

Anak Wak Mail said...

hahaha..lawak la ticer ni..dia pulak yang kena dirawat..

saya tak de masalah ngan darah tapi kalau banyak2..rasa nak muntah!

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan