Tuesday, June 14, 2011

Spesis orang macam ni memang la kena berjaga-jaga

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Thanks sebab sudi dok melayan bebelan Ticer yang entah apa-apa ni... hee... manusia/ insan/ orang-orang punya pelbagai sifat dan ragam yang berbeza antara satu sama lain... itu yang uniknya tentang kejadian manusia nih.. hohoho ayat karangan BM time SPM dolu-dolu... 


Tapi bila jumpa manusia jenis macam ni...... macam mana? tengok gambar kat bawah...

-

-

-

-

-

-



Gila ahh bercabang lidah dia... Tq incik Google

Lidah bercabang..maksudnya? orang yang tak boleh dipercayai... huhu..sedih rasa jiwa sebab perlu berdepan dengan orang cenggini... depan kita sikit punya baik... jangan kata pijak ayam...pijak semut pun tak mati.. tapi belakang kita..?? T-rex yang gedabak besar tu pun mati dipijaknya... huhuhu... 

Kita ni tak mau la bersangka buruk kat orang tapi bila selalu bersangka baik last-last terkena jugak kat batang penyapu hidung sendiri...  Susah oo nak pecaya orang jenis ni...

:.. Lepas ni akan lebih berhati-hati.. erk..talam dua muka dengan lidah bercabang sama tak?

p/s Ticer suka makan kuih tepung talam ja.... 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Aisyah Aina said...

kuih tepung talam memang sedap....
spesis orang macam ni memang kena berjaga2...ikat je kat pokok...hahaha XD

~~Ticer Wann~~ said...

haha ikat kat pokok? ok gak kan... biar kerengga gigit.. :D

Bella Bell said...

orang macam ni memang patot kita bako je.. jom kita bako ticer.. hahahha!!~

ermm.. pernah ada kawan yang talam dua muka.. serius geram je dengan dia.. tapi bersabar je la :D

♥ Che NamNam ♥ said...

orang macam tuh kat maner-maner pon ader.tapi lagik sakit hati kalo ader orang tikam dari belakang..eh tikam dari belakang,lidah bercabang,talam dua muker spesis yang lebih kurang ker hahh...hahaha..

yang pasti orang macam tuh memang tak boleh dibuat kawan kan.

~~Ticer Wann~~ said...

Bella: haha jom kita bako... Bella mastermind...

memang kena sabo banyak-banyak bila jumpa orang cenggini..huhu

~~Ticer Wann~~ said...

Che NamNam: haha rasanya semua tu sama jer sebab kita yang sakit bila jumpa orang cam tu... wuuu =.=

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sy ada jiran yg mcm ni.. sbb tu sy malas nak bertegur dengan dia lagi sebabnya dpn kita dia suka sgt cerita hal org lain, belakang kita dia cerita hal kita kat orang mcm dia cerita hal orang kat kita. terkena sekali cukup la

~~Ticer Wann~~ said...

Cik ABby: wahh sama la keadaan kita ni.. sakit hati je rasa kan? huhu T_T

.m y z. said...

scary nya gambar tu. hehe. tak suka jugak dengan orang yang lidah bercabang ni. cite kat orang ni lain. cite kat org tu versi lain pulak T__T

kokser kokdam said...

wehla hoo.. ado sunggoh lidoh bercabang tu yo...

~~Ticer Wann~~ said...

myz: hee scary eh? tu nak menunjukkan bahayanya orang yang berperangai camtu... ha'ah memang pun..depan kita lain depan orang lain plak..

~~Ticer Wann~~ said...

kokser kokdam: ada jer... bleh wat surgery...nak try ke? ihiks!

Anak Wak Mail said...

orang camtu memang kene berhati-hati..tak boleh salah cakap..nanti kita yang sakit hati..=)

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: kekadang rasa cam dah berhati-hati dah cakap tu..sekali dia lagi licik...pandai dia twist..haishhh

tia @ Ini Kisah Tia said...

bukan takat lidah bercabang , talam 2 muka pun dia jugak . huishhh ..

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: betullll.... tikam belakang pun ye jugak... haishhh

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan