Monday, June 13, 2011

Tedia....dia dah mula dah...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
                             
Baru sehari kat Borneo perangai pelik dah mula hinggap dah... homesick? tu dah sah-sah la kan... tapi tetiba saya teringat kat sesuatu.. apa dia? ok.. layan gambar ni





Shawarma.. ustajah mama n ustat baba yang ajar makan.. maklum je la ustat n ustajah dulu belajar kat Mesir... anak belajar kat Malizi..so ajo la anak makan makanan Mesir nih.. very yummy...penah ajak member makan terus dia melekat... selalu g bazar Ramadhan time kat IIUM dulu sebab nak cari shawarma...




Salatah a.k.a salad... giler ahh..kena air tangan ustajah mama tido lena sampai ke subuh...




Ini bukan begedil... tapi kalau korang nak panggil dengan nama begedil pun boleh... ini namanya Falafel...




Kebab dalam roti nan... Ya Allah apsal la Ticer mengidam pelik-pelik pulak ni...? mana nak cari benda macamni kat sini... huhu =.=


:.. Sesapa tolong pos makanan ni kat Ticer bleh? :D

credit to Mr. Google...


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

mana nak rayau ni..hehe... tp sedap lak bila tgok gmbr2 tu..kih kih kih..ticer buat sndiri la..

~~Ticer Wann~~ said...

Arul: kalau Ticer terer dah lama dah buat.. hoho

padlie said...

Ticer...
Saya kenal kebab je...


Sertai GA: CsP nak bagi Hadiah!!!
Daudsu mohon maaf. Padlie tak boleh terima..

~~Ticer Wann~~ said...

Padlie: ok la tu..kenal jugak kan.? :)

kokser kokdam said...

weh.. kamoo bikin aku rindu egypt da..

syedap syemua tuh..

siyes!!

fadh leyanie said...

nak post makanan..basi la nanti..hikhik..
sedap benar tgk makanan kat entry ni..nyum2

Azku said...

yg 1st 2 tu xpenah dgr pun.. sedap x?

Bro Ery said...

Falafel?!! What the what.. Awat namanya macam Portugis sangat ni.. Hope Indon tak claim itu dorang punya jugak.. Hahaha..

~~Ticer Wann~~ said...

kokser kokdam: hahaha alaa tak yah p egypt la...kita p cari restoran egypt yang tukang masaknya dari egypt

~~Ticer Wann~~ said...

fadh leyanie: haha..wat sejuk beku la... ngee.... sedap ni...terliur...

~~Ticer Wann~~ said...

Azku: shedappppp sangat

~~Ticer Wann~~ said...

Bro Ery: haha portugis ke? ngee ni bukan Indon punya la...kompom... kalau depa claim yang depa punya memang nak kena saman ngan chef egypt la... :D

::Hanyll:: said...

wahh~mcm KFC punye je yang balut2 tu..TWISTER! nmpk mcm sedap..nyum2~ aish ni yang lapar ni!

~~Ticer Wann~~ said...

Hanyll: ha'ah ada yang balut cam tu... ada yang wat macam satey... memang sedap...terliur gak nih...

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

aduss.. rindu masakab mak :'(

~~Ticer Wann~~ said...

Roy: alolololo.... sian dia.... balik kapong la... :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan