Thursday, June 30, 2011

Malam tadi sudah berlalu... lupakan saja..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Entri semalam merupakan luahan hati Ticer kepada seseorang... yang pasti bukan Mr.ABC la..  seusai luahan itu hati Ticer tenang... yeahh kalau Ticer bengang / marah selain dari membaca Al-Furqan dan solat memang Ticer akan catatkan kat satu tempat.. dulu ada diari.. sekarang mana ada dah.. so dah alang-alang ada blog Ticer meluahkan semuanya di blog... then bangun pagi rasa lapang sudah dada ni... maaf ye kalau ada yang kurang senang dengan entri tersebut..

Hari ni tak da yang tinggal.. serius.. sekelumit perasaan marah/bengang pun sudah tiada.. wahh dulu macam susah nak cool sekarang ni cepat pulak cool-nya ye? Alhamdulillah manusia kan bisa berubah andai dia berusaha ke arah itu.. kan?

Namun demikian (perghh tetiba baku plak ayat ni haa) Ticer berharap pihak itu tidak sewenangnya mengambil kesempatan atas cepatnya Ticer menyejukkan api marah ni..sebab takut silap hari bulan tak mampu nak padam dah api yang dia nyalakan itu... :)  gerun tak korang....?

Sambil-sambil Ticer cari lagu untuk kelas kejap lagi Ticer nak tepek gambar sekeping... buleh? so enjoy.. :)


Tq Google yg baik hati


:.. Takut gila kot dapat amaran macam tu… :D


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

19 geng suka bebel:

yatie Awang said...

takut dua-dua tu...dengan api yang menyala tu hehe

Alhamdulillah...dah tenang ticer, sebab perasaan macam tu tak boleh simpan lama2, nanti akan merosakkan hari2 bahagia kita kan

~~Ticer Wann~~ said...

yatie Awang: yeahh itulah... insyaAllah dah ok sudah... :)betul tu kak..nanti seri hilang..hohoho

Anak Wak Mail said...

Alhamdulillah dah tenang perasaan ticer..apapon mengadu kat Allah,,Dia pasti tolong..=)

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: yeahh betul... setiap cabaran itu menandakan Dia makin sayang kat kita.. :)

schaze zainn said...

aik ticer pon marah?
schaze pon marah2 semalam kat office =,="

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Ticer dah tenang baguslah..tak elok marah lelama..

ha sapa berani nak curik duit surau tu?

ArulchelseA said...

cuak aku aku ayat2 peringatan tu..kih kih kih... naib dia tk ckp nak santau trus kih kih kih

Syuxer said...

alhamdulillahla..ticer wan dah ok..:)..

gambar tuh ada gak orang tak hirau terutamanya mat pet kan..banyak dah gejala mencuri dalam masjid dan surau neh....dorang tak takut ke uhuhu

mykhalis said...

Khalis tengok tecer wan pun dah tau awak ni bukan pemarah.. kalau marah mesti jenis pendam punya.. tapi.. orang kata, wanita mudah memaafkan tapi lambat melupakan.. lelaki lambat memaafkan, cepat melupakan..

Scya Lollita said...

innallaha ma'ana alhamdulillah ticer dah ok .
kalo dipendam lame2 nt jd giler lak hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

uishh , amaran tu .. huhu
Ticer , Tia masih dalam proses mengedit . klau dapat siap hari ni insyaAllah :) Ticer nak hijau macamna ? lupa lak tanya ..

adan said...

sape la berani sungguh ambil duit masjid.. tak takut perut kembung ke? haish..

yang semalam biarkan berlalu pergi..

.m y z. said...

haha dasyatnya warning kat dlm surau tu. hee~ ziema selalunya kalau marah mmg akan pendam je. dlu ada diari tapi since dr dlu tak reti nak sorok diari sampai ada org terbaca luahan dlm diari tu, sejak tu dh malas dah nak tulis diary. huhu.

iPai said...

ticer dah ok dah ... ? hmm, rasa ye kalau kita tak senang marah, lagi tenang hidup kite ..

~~Ticer Wann~~ said...

schaze zain: huhu manusia biasa kan..emo jugak kadang2..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty: yeahh tak elok marah lama-lama nanti cepat tua..

Arul: haha cakap la cam na pun kompom dorang tak takut punya nak kebas duit tu

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: alhamdulillah... ok sudah.. dorang nampak duit je mana nampak yang lain dah tu sebab tak takut..

mykhalis: hee ha'ah marah jeis pendam bila dah sampai tahap maksimum terus la meletup... ye ke pompuan mudah memaafkan? ada yang susah memaafkan..dan orang tu bkn saya la kot..cewah

Scya Lolita: haha tu la..kang tak pasal2 Ticer masuk tanjung Rambutan lak..

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: hoho gila ahh..cuak kot dapat cam tu...

adan: entah la adan... memang la nak kena sumpah dorang tu..yeahh yang semalam tak payah dikenang...

.m y z. :hee Ticer bleh nak pendam tapi nanti nak wat keje susah... tu yang cari sumthing to write.. blog ni la jadi mangsa

iPai: yeahh betul.. Ticer susah nak marah orang tapi bila dah marah..hah hamik la.. :D

iPai said...

sama laa .. tapi kan, kesian kat org yg kita marahkan tuh, atau lg dasat, kita marah org lain .. kesian

~~Ticer Wann~~ said...

iPai: marah bukan bermaksud menghentam/ mengeluarkan kata-kata..cuma meluahkan apa yang tersirat di hati dengan cara paking cool... hehe kalau marah sorang tu maka orang tu je la yang kena.. Ticer tak libatkan orang lain dengan marah ni... :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan