Thursday, June 23, 2011

Orait saya takkan kacau awak lagi...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Perghh tajuk bikin panas... panas ke? lepak la... rileks sudah... hoho... 


Pucuk pauh delima batu
Anak sembilang di tapak tangan
Walaupun jauh beribu batu
Hilang dimata di hati jangan...

Erk..kureng sesuai pantun ni dengan tajuk entri Ticer... okeylah straight to the point la.. Ticer dah nampak orang-orang yang baca ni dah naik meluat..


Satu ketika dulu- dia tak punya kawan... justeru dia datang menghulurkan salam persahabatan.. dan pihak sini menerima dengan hati yang terbuka.. uihh kompom la best orang nak kawan ngan kita kan?


Sekarang.... dia dah punya ramai kawan... maka pihak sini dilupakan... tapi pihak sini cuba positifkan minda... mungkin dia sibuk... ye lah kalau dah bergelen-gelen SMS, emel, wall pos kat FB di hantar satu pun tak dibalas mungkin dia sibuk kan...


Pihak sini selalu ambil berat pasal dia.. macam-macam berita gembira pasal dia sampai ke telinga pihak sini namun bila pihak sini mau berkongsi kegembiraan dengan dia seolah dia mengenepikan pihak sini.. seolah pihak sini tak pernah dikenali... dia lebih selesa mengejar teman barunya yang lain...


Finally pihak sini ambil keputusan untuk tidak mengambil tahu lagi pasal dia... apa-apa berita menggembirakan pasal dia pihak sini iringi dengan senyuman dan berdoa moga dia terus berjaya dengan bidang yang dia pilih.. dan pihak sini berdoa juga moga dia bahagia dengan apa yang telah dibuat...


-The end-


Pihak sini- mewakili diri kita/ sebahagian dari kita yang sentiasa berjumpa dengan orang yang mudah lupakan persahabatan mereka dengan kita 


dia- mewakili orang yang mudah melupakan kawan yang mula-mula dulu dia kenal lantaran berjumpa dengan orang yang lebih hebat pada pandangan matanya...


:.. Manusia memang mudah lupa.. itu fitrah... tapi takkan kawan sendiri pun lupa...? ko banyak makan semut ehh... ahaks! 


p/s Ticer memang ada masalah short term memory tapi kalau bab kawan insyaAllah sampai bila-bila Ticer takkan lupa.. so sapa nak kawan ngan Ticer angkat jari.. ;)


p/s lagi: Ticer nada gambar mok letak... 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

26 geng suka bebel:

schaze zainn said...

oke saya tak kan kacau ticer lagi.sobsob T_T

:D

yatie Awang said...

itulah manusia, mudah lupa diri, tak apalah, kalau dia tak nak kawan, meh kat kakak, kakak nak kawan ni..huh

Anak Wak Mail said...

yeahh..saya nak angkat tangan.

Alhamdulillah,,setakat ni sya tak jumpa lagi kawan-kawan yang melupakan kawan..sebab sape yang dah tak nak kawan ngan saya,,saya anggap dia bukan kawan saya..hehe..berbeli2 pulak..:p

~~Ticer Wann~~ said...

schaze zainn: hihi jangan aa...kacau la ;)

~~Ticer Wann~~ said...

yatie Awang: yeayyy!! saya nak kawan ngan akak

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: hee baru je Ticer jumpa... tapi tak pe la.. Doakan saja dia bahagia.. hihi

ukhti syikin said...

hehe same as me.. short term memory mmg leceyy sket.. tapi bab kawan.. insyallah tak lupa :)

~~Ticer Wann~~ said...

Ukhti Syikin: hehe..betul3... kawan sampai bila-bila

ArulchelseA said...

"dan disini tetap menunguuuuuuuu...berada jelas dimatakuuuuuuu...kasih tk luak trhadap aku..sngup menungu kta putus ku..syg ketabahan mu..menawanku..."

*sila baca smbil nyanyi ok..tu lirik lagu ukays..kih kih kih

tia @ Ini Kisah Tia said...

huwaa , Tia sedar gak . Tia pun tak macam dulu selalu singgah sini . nak buat macamana kak , dua hari lepas ada masalah yang tak diduga . maafkan Tia kalau Ticer terasa dengan Tia yee . Tia takkan lupa Ticer yang dah sokong Tia dari awal ..

~~Ticer Wann~~ said...

Arul: waa sekali lagu ukays la pulak.. layan baikkk punya nih.. hoho

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: ehh bukan kata kat Tia pun.. seriously tak terasa pun ngan Tia.. haha... jangan risau... :))

teyn teyn said...

tak rugi hilang kawan yg lupa kawan..

z u L said...

manusia mmg camtu...xpe la as long as die xde buruk2 kan ticer, its ok ;)

kokser kokdam said...

ambo angkat 20 jari

=D

JaRyiE jEmArYiE kOo said...

xpe ticer.. nurul ade. huhu.. sbr ye...

sha my heart said...

Kite pun pernah ada pengalaman macam ni..

Tapi alhamdu lillah, kini kembali baik. Mungkin berkat doa.

Cuba teacher berdoa.. mana la tau, makbul

Arpiiz said...

saya pun kadang2 lupa nama kawan saya..hehe

La dOLcE mEa_nAtt said...

ok ticer sy sedia jadi pengganti kawan ticer itew...

~~Ticer Wann~~ said...

teyn teyn: ye lah tapi sayang la dengan silaturrahim yang tercipta ni...

z u l: yeahh alhamdulillah..takde la sampai memburukkan Ticer...

~~Ticer Wann~~ said...

Kokser kokdam: huhu terharu...sob sob sob

jaryie jemaryie koo: okeh...kita kawan...

~~Ticer Wann~~ said...

sha my heart: iye..? bagusnya... insyaAllah... thanks atas nasihat

Arpiiz: haha yang tu susah tu... tersama la kes ngan Ticer nih

La dolce mea_natt: okeh... set!! we'r friends... :))

EYFAalias said...

Errr. terasa sikit. ehehe. tapi eyfa terlupa bukan saje2 lupa. ada sebab :)

~~Ticer Wann~~ said...

EYFAalias: haha jangan terasa dear..bukan untuk sapa-sapa pun..benda ni general.. yang biasa berlaku.. Ticer pun kadang-kadang lambat g jenguk sebab kebizian melanda.. :)

**::CIKNUURUL::** said...

sobsobsob,..pihak sni salu ditinggalkn oleh pihak sne,..huhu,..last2,"oke,sy xkn kacau awk lagi,gudby!",..hahahaha,puashati akuk,.huh,.

~~Ticer Wann~~ said...

CN: jom kita kawan dua orang la.. hoho

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan