Wednesday, June 29, 2011

Alhamdulillah..moga berterusan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...



Biarpun tak sihat..tetap hepi
Hari ni Ticer rasa dah ok sket... selesema dah kurang...panas badan pun ok sudah... *main lagi ujan semalam..kan dah dapat penyakit* heee dah terpaksa redah..nak wat gena.... 

Pagi ni anak-anak seperti disuntik satu semangat... tak tau kenapa dorang teruja sangat.. start dari awal pagi bermula dengan tahun 2 yang manja-manja gitu.... hari ni belajar jazz chant... Ticer selalunya biasakan dorang menulis.. ye la nak betulkan tulisan kan... selalu tu merungut kalau Ticer suruh menulis...tapi hari ni Alhamdulillah semua senyap dan tulis dengan penuh semangat.. habis saja menulis Ticer mula membaca dengan dorang... kemudian buat latihan di papan hitam..syukur semua nak datang ke depan dan jawab... Ticer time tu rasa nak melompat..ye la dah la sakit mesti sikit sebanyak mood berkurang tapi bila dah anak-anak macam tu punya excited Ticer terus je ok dari sakit ni ha..

Then kelas tahun 6.. Semalam Ticer mintak buat soalan percubaan Terengganu tahun lepas.... soalan 1 sampai 20..Ticer buat cabaran sket... sekurang-kurangnya 3 sahaja yang salah... hari ni Ticer semak jawapan dengan students... bukan semak gitu-gitu je.. ada explanation sket kenapa jawapan sepatutnya ini bukan itu... students berikan respon yang sangat umpph... wahh adrenalin mengalir laju.... dah habis 20 soalan Ticer mintak dorang kira... guess what? students yang selalu dapat markah tercorot boleh dapat 18/20 dalam latihan ni.. Ticer terlopong la kejap... *jangan bayangkan camna Ticer terlopong..buruk dowh*

Ticer terus bagi semangat pada pelajar untuk terus berusaha... kalau dalam kelas dorang bleh skor macam tu... dalam exam pasti boleh.... Isk...serius..Ticer sangat terharu,... rasa nak peluk je dorang time tu... harap apa yang dorang dah buat dalam kelas ni dorang dapat apply-kan untuk exam..

:.. Sentiasa doakan yang terbaik... marah bukan benci namun sayang... terlalu sayang... 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Syuxer said...

syukur alhamdulillah ticer dah sihat..dan tentulah hepi bila budak2 yang kita ajar membuat kejutan luar biasa kan..:)..mesti kena belanja mereka tuh..baru bersemangat dorang hehe

ZWAN SABRI said...

Bagusla klaw ticer da sembuh.. zwan ni dah seminggu dah batuk tak hilang2.. HUHU..
Aiseyh, hebatla ticer..
budak yang slalu dot markah corot pown bole dpt 18/20..
inilah guru yang kita mahu..
Cayalah!

MySuaraBlog: Solat Elak Mati Pucuk

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: syukur...tak teruk sangat demam... tu lah...satu masa nanti insyaAllah memang akan belanja... :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

harap semua guru pun tulus ikhlas mendidik anak bangsa mcm ticer ni..

~~Ticer Wann~~ said...

Zwan: g klinik tau.. sekarang ni ramai sakit.. banyak minum air putih.. :) dorang yang hebat sebab berusaha bersungguh-sungguh... Ticer hanya membantu sekadar yang termampu ja...

~~Ticer Wann~~ said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty: insyaAllah... ramai je cikgu yang bagus-bagus dan sentiasa ikhlas mendidik.. :)

Farhana Jafri said...

alhmdlillah akk dh smbuh.. bile kite ikhlas, insyaalah allah akn tlong kite.. tym jd cgu dulu pun bhagia gax rse bile anak murid dpat jwab soalan.. yg mlas pun jd smngat je nk bljar.. hik3.. suke3

~~Ticer Wann~~ said...

Farhana Jafri: hee alhamdulillah.. ya itu lah... harap benda ini berterusan... :)

Scya Lollita said...

alhamdulillah dah sembuh .
wah , bakal guru cemerlang ni ^_^
masih sempat utk budak2 tu berubah kan .

schaze zainn said...

bagus la ticer dah sembuh =D

mesti best kalo ticer ajor schaze dolu2..hikhik

tia @ Ini Kisah Tia said...

Ticerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr . tak sangka macam tu sekali perasaan Ticer dengan student Ticer ..

~~Ticer Wann~~ said...

Scya Lollita: amiin insyaAllah.. moga cemerlang di hati anak-anak... :)

schaze zainn: haha tak de best pun..biasa2 jak...

Tia: yeahh itu lah perasaan Ticer... hee :)

Anak Wak Mail said...

teruskan usaha dalam mendidik anak bangsa!

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: yeahh...terima kasih

cik azeya said...

senyum seindah suria cikgu. :)

~~Ticer Wann~~ said...

cik azeya: ye..yg membawa bahagia :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan