Thursday, June 16, 2011

Selamat ke?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Selepas berblogwalking di awal pagi terserempak dengan dua entri yang hampir serupa... entri tu dari blogger ini dan ini.. content dalam entri dorang sama iaitu pasal hack.. ehh bukan hacks gula-gula tu la.. ni hack atau dalam melayunya kita panggil godam..

Berhati-hati pada bloggers kerana blog kita pun tak selamat sebenarnya... pastikan korang punya password (erk termasuk Ticer sekali) menggunakan gabungan huruf dan nombor.. lagi panjang lagi bagus..tapi jangan sampai korang lupa password sendiri sudah.. then clearkan cookies and temporary file korang supaya blog kita sentiasa selamat...

Okeh. moga kita terhindar dari tangan-tangan yang 'kreatif' ini... 

:..Kalau blog Kerajaan pun boleh di-hack, apalah sangat blog kecik macam blog Ticer ni..huhu moga sentiasa dilindungi... :/


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

berhati2 je la..somga blog ticer tk kena hack...

~~Ticer Wann~~ said...

Arul: insyaAllah..harap blog kita semua selamat :)

yatie Awang said...

banyak pulak citer mcm ni, takut pulak rasanya....

~~Ticer Wann~~ said...

yatie Awang: tu la pasal... seriau habis

sya hassan said...

smlm ade gak bce dlm paper psl blog gov. kena hack.. bmbg smkin membuak2 plak.. aisyhh.. same2 lah kita berhati-hati :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

betul tu Ticer . dorang hack , takkan kira siapa .. so , kena ambil langkah berjaga kalau sayangkan blog :)

Anak Wak Mail said...

ohh..memang ramai orang cite pasal hacker hari ini..hihi

~~Ticer Wann~~ said...

sya hassan: ye.. memang kena berhati-hati...

Tia: kena cepat ambil tindakan supaya blog kita selamat

Anak Wak Mail: isu hot sekarang ni... haha

sha my heart said...

sila back up data blog anda.. semoga selamat =)

~~Ticer Wann~~ said...

sh my heart: yeahh thanks atas ingatan dan perkongsian :)

.m y z. said...

ape lah yang dorang dapat dengan menge-hack blog orang. tak paham lah T__T

~~Ticer Wann~~ said...

.m y z: dorang dapat membuktikan ilmu dorang kot.. haha

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan