Thursday, June 30, 2011

rendahkanlah.......

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Google yang baikk bagi kat Ticer



Tiada salahnya merendahkan ego itu...

Merendahkan ego bukan bererti kalah

Andai sudah terang anda salah untuk apa lagi menegakkan benang yang basah....?

Mohon maaf dan sudah-sudahlah...

Untuk apa mencetuskan lagi perang?

Sampai bila keadaan ini kan berterusan?

Rasa terhinakah menerima sedikit teguran?

Teguran diberi untuk membetulkan keadaan

Bukan untuk menjatuhkan....

Sudah-sudahlah menjatuhkan maruah orang..

Tiada gunanya ilmu didada yang dipegang..

Andai tiada tahu adab dalam gurauan.....

:.. Berpada-pada dalam gurauan... letakkan diri anda ditempat orang yang dijadikan bahan gurauan itu...  bagaimana rasanya andai anda / orang yang rapat dengan anda dijadikan bahan gurauan yang melebihi had oleh orang lain? sakit tak hati?

p/s: avoid gender biases (biases ke bias ehh?) ... u need a woman in your life... keep it in your mind... 

~Nite~ 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . dari pandangan Tia , entri ini ditujukan buat insan bernama lelaki :)

pstt : Ticer , baca shout Ticer . Tia ada mintak sesuatu ..

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: hee bukan semua... hanya lelaki yang terlibat yang membuat Ticer bengang :)

Bella Bell said...

ego... lelaki memang ego.. tapi tak semua, sesetengah je ego terlebih... :)



^^

~~Ticer Wann~~ said...

Bella: hee ni Ticer bengang kat sorang je..sebab dia menyakiti naluri kewanitaan Ticer..cewah

yatie Awang said...

betul tu, kadang2 bergurau tak fikir langsung parasaan orang....bukanje lelaki perempuan pun sama gak..nak kenakan kawan

~~Ticer Wann~~ said...

yatie Awang: ha'ah..sama je semua... saya kena ngan lelaki..tu entri ni pasal lelaki... kalau terkena ngan kaum sejenis kompom naik plak entri utk kaum sejenis.. hoho

Anak Wak Mail said...

ticer,,kadang2 bila kita bergurau..kita tak sedar yang kita gurau berlebihan sampai orang dipihak sana rasa berkecil hati..

seeloknya tak boleh bergurau berlebihankan!

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: betul tu... bergurau berpada-pada... bergurau pun kena ada caranya.. :)

.m y z. said...

bergurau pun ada hadnya. jangan sampai melebih2. sometimes kita kena tengok keadaan. ada keadaan yang kita boleh terima gurauan tu tapi kadang2 tak.

iPai said...

alamak kenapa ni ... meh sini habaq maih .. kita marah dia ramai2 ..

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan