Monday, June 27, 2011

Ke mana Ticer menghilang?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Seharian Ticer menyepikan diri... Tq pada teman-teman yang sudi datang menjenguk blog Ticer yang usang nih.. Hari ni agak ke-busy-an sikit... menguruskan apa yang patut di sekolah... buku-buku latihan pelajar harus disemak segera.. part paling masalah bila nak mnge-check bahagian writing/ essay... sangat pening nak memahami ayat-ayat pelajar yang terlalu 'bombastik'..

Lepas tu pukul 2.30 tadi Ticer ada meeting pulak.. analisis gerak gempur tahun 6.. yeahh bila diperhatikan peratusan semua subjek, Ticer rasa sangat down.. serius... sedih gila dowh... bayangkan ye dari 60% masa Mac lalu bleh menjunam 57% exam bulan Mei hari tu... 'buah tangan' yang sangat sakit untuk diterima.... 

Apa nak buat kan? kena lipat gandakan lagi usaha... kadang-kadang ada sedikit rasa macam nak ter-give-up tapi mujurlah teman-teman sering memberikan semangat untuk terus berusaha memacu ke arah kecemerlangan pelajar... apa bleh buat sistem pendidikan di Malaysia memang macam ni... nak tak nak sebagai seseorang yang bekerja dalam organisasi ini patutlah mengikut kehendak sistem tersebut.. ye dak??
Tq enchek Google
Itu sahaja untuk petang ni... andai Ticer ada masa nanti Ticer update lagi okeh... kalau rindu jerit kat shoutbox tu yer.. ihiks.. ;)

:.. Keletihan ya amat..otak dan badan sangat penat... need a long rest... bila dah segar sikit Ticer terjah korang balik okeh..?

p/s: bukan senang nak mengajar Bahasa Inggeris namun Ticer akan cuba untuk membantu pelajar menguasainya......doakan Ticer



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, tension jugak ek jadi cikgu nii.. student yang gagal tapi bahangnya turut dirasa oleh guru.. HUHU

Syuxer said...

ticer rehatla secukup2nya..:)..semoga ilmu yang ticer bagi akan dapat kat pelajar2 ticer nanti..

Taufan Bin Ribut said...

hehehe..ingat kan ticer g bertape..^_^


Entri terkini :Menantu mak.

Watch my video song!!

Anak Wak Mail said...

good luck ticer..u can do it!hehe..

wahh..susah jugak ek jadi cikgu ni..macam2 kena fikir..baru tahu

itulah pengorbanan seorang guru..=)

~~Ticer Wann~~ said...

Zwan Sabri: hmm macam tu la hidup seorang guru.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: yeahh nak rehat la ni... amiin... harapnya macam tu la.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

Taufan bin Ribut: nak pegi bertapa tapi cari pintu gua tak jumpa..so tak jadi la.. ahaks!

~~Ticer Wann~~ said...

Anak Wak Mail: thanks... :) hee alaa biasa je... tak de la susah mana pun jadi cikgu ni :)

Wanie said...

mark student yg jatuh, cikgu yg rase down eh..hehe..mungkin exam latest ni susah tak?sbb tu result diorg jatuh..

~~Ticer Wann~~ said...

Wanie: huhu mungkin la kot..tapi bg Ticer senang je soalan tu... down jugak ni... pening pikir masalah students

Bella Bell said...

ticer.. good luck.. do ur best.. gambhate ticer :)



^^

iPai said...

dulu kita pon tak pandai english juga .. sian ticer kite tanda essay

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan