Saturday, August 6, 2011

Ramadhan ke-6.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Wahh.. Ramadhan ke-6 dah rupanya… cepat masa berlalu.. pejam celik pejam celik Ramadhan mula meninggalkan kita.. huhuhu tak tau berkesempatan/ tak nak jumpa Ramadahan berikutnya.. moga panjang umur la kan…

Tadi meneman kawan pegi bazaar… bazaar di sini tak besar.. tak macam tempat kita.. tapi apapun banyak juga juadah disediakan.. tak sangka ada gerai nasi dagang tapi tak tau camna rasanya coz dah terbeli menda lain… ok nak tayang sket juadah Ticer hari ni…
Yang ni kuih orang Bugis (mengikut kata makcik cantik yang jual tu la) tapi Ticer tak ingat nama.. yang Ticer tau start huruf B.. kang nak letak ikut suka kena fire ngan orang Bugis lak.. rasanya? Hmmm manis la.. pisang yang diblender then campur air gula.. puas makcik tu terangkan kat Ticer (esok p amik resepi la).. so amik satu untuk test market… boleh telan so kira ok la kan…
Ni kuih nagatasikcinisari.. yang ni pernah dengar tak pernah rasa.. so disebabkan ada depan mata Ticer beli la jugak.. bila makan ok la tapi biasa la manis.. buat pembuka selera ok la.. manis-manis ni kureng sket.. nanti kepala weng-weng..
Ni air lemon blue.. dorang yang tulis kat situ… so Ticer copy-cat la.. well Ticer ingatkan masam..but manis.. aiyooo kandungan gula manyaknyaaaaa dalam badan ini hari.. so kena minum air putih banyak-banyak la ni…

Makanan berat lain? Tak de… Ticer dah kenyang makan kuih ni… kalo lapar? Tak pe la.. kalo lapar Ticer minum nesvita sudahhh… cewahhhh 

Korang berbuka apa lak…? Cer kongsi sket… J

:.. Lagi 20 hari mau balik… asyik tengok tiket bas udara je nih… enggak sabar lagi...  


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

Shamsuddin Amin said...

ticer....
tu barongko la...
mmg makanan pemes kitorang
org bugis... =P
sedap tu... hahaha

ArulchelseA said...

nak blik baru nak beli ke cikgu..sy dah lama beli..lmbt beli lg mahal..cuak sy nak beli..

mykhalis said...

air biru tu mana datangnya biru?

cikguden said...

tak pernah lagi minum air biru macam tue. selamat berbuka.

Anak Wak Mail said...

wahh..yang pelik2 je ticer makan kat sana ek..haha

~~Ticer Wann~~ said...

@Shamsuddin Amin heheh tq2.. puas mencari nama dia semalam.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA tahun ni balik beraya tiket free maa.. ahaks!

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis tak tau aa..taruk nila kot.. ahak!! rasanya cam air ais krim soda aa

~~Ticer Wann~~ said...

@cikguden saya pun first time tu..

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hehe kena berani mencuba sesuatu yang baru :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan