Friday, August 12, 2011

Kutip duit raya.. :D

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Cak!! Baru dapat update.. malam tadi jadi burung hantu lagi..
Dalam dok mengira duit singgit-singgit dalam tabung ayam Ticer tu tetiba kenangan zaman silam mengusik jiwa datang bertamu.. pehh ayat tak leh blah betul.. Teringat zaman kutip duit raya dulu.. orang lain kat surau sembahyang raya Ticer and the gang dah mengatur rumah.. ada la gaya macam ceti.. :D 
Benda wajib kena ada untuk sorang budak perempuan yang cute macam Ticer ialah.... HANDBAG, HI HEEL okeh dengan STOKING berenda.. hoho tak leh blah betul.. tak da semua tu macam tak menjadi pulak sesi kutipan duit raya.. 
Pastu mesti angkut geng... dulu selalu jalan ngan sepupu.. dorang pegi amik Ticer (almaklumlah orang cute kan..kena la berjemput *muntahhh*)
Selalu Ticer and sepupu-sepupu pusing-pusing sekeliling kampung dan kawasan taman perumahan je.. dari pukul 8pagi – 12 tengahari.. sebabnya pas zohor selalu g kutip duit raya rumah sedara mara pulak.. 
Setel raya semua mengira duit then berkumpul dengan sepupu-sepupu yang jadi geng jalan raya tu dan bagitau berapa collection.. dulu selalunya siapa dapat RM100 tu paling kaya la.. (of course la Ticer menang sebab bodek ustat baba untuk mencukupkan amount tersebut..muahahaha)  
Sekarang ni...hmmm giliran Ticer pulak yang hulur duit raya... sekarang ni setakat seringgit mana bebudak pandang.. haishhh... dulu dapat seringgit melompat dah rasanya.. :p

:.. Korang mesti ada pengalaman kutip duit raya jugak kan? Sama macam Ticer tak? 

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

20 geng suka bebel:

najmi_paddy said...

hehehe... bile bace cite Ticer... paddy pun teringat zaman kecik kecik kutip duit raye... lagi sakan kott... hahahaha

Freaky said...

hehe seronok kan kumpul duit raya kecik2 dulu

Far8 budak baik said...

ticer..
kita sama lahhhh..mmg
pas kutip duit cukai bagai..
pastu balik rumah terus kira..
mata duitan nye pasal..
pastu beli mecun...ekekeke

ArulchelseA said...

penah dulu..penuh poket bju melayu ni..siap masuk rumah org tk kenal lg tu..kih kih.. kalu tau umah tu bg duit bnyk..trus trjah..kih kih

LiFe KaMi said...

teringat juga masa kecil dulu kutip duit raya, standard dapat seposen je kalau ada yg bg 20 posen tu dah suka giler..

Zaujah Encik Mamat said...

wah bnyk nyer duit ticer <3

~~Ticer Wann~~ said...

@najmi_paddy sakan camne tu? cer citer

~~Ticer Wann~~ said...

@Freaky yap mmg sangat seronok

~~Ticer Wann~~ said...

@Far8 budak baik beli mercun? Ticer tak beli.. sebab orang len yang tolong beli... hoho

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA erk.. macam sama la pulok... keh3.. terjah umah tak kenal sebab tau dorang bagi duit raya banyak.. :p

~~Ticer Wann~~ said...

@LiFe KaMiha'ah.. betul.. masa time saya dulu 50sen paling tinggi... kalau geng yang pegi umah tu dapat 50 sen sorang dorang siap heboh-heboh lagi kat geng2 lain.. so geng2 lain ni apa lagi serbu je la.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Zaujah Encik Mamat ohh itu duit Google :D

mOon jOhari said...

dah lama x dapat deu raya...huhuhuhu...cedey....
T_T

yatie Awang said...

kakak dulu kurang berjalan, suka jalan2 ngan mak...heheh

iPai said...

uhuhuh .. saya dulu kalau RM 5 tuh dah syiok gila ..

heheh .. tapi pernah sekali je kumpul duit raya cukup 100 .. selalu nilai kecik2 je .. heheh

~~Ticer Wann~~ said...

@mOon jOhari alaa jangan la sedey.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang ek? hihi... berjalan ngan mak pun best apa... :D kalau jalan ngan mak dapat duit raya lebih sket.. :p

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaihaha kalau tak sebab ada cabaran dari sepupu tak denye Ticer gigih mengumpul duit raya sampai 100 tu.. :D

Miss Tira said...

Hehehe, teringat masa kecik-kecik collect duit raya. Tapi dah kerja ni memang tak merasa laa nak collect lagi. Kena pau lagi ada dengan bebudak yang beraya.. Hahaha.

P/s: Maaf lama tak melawat sini. Sangat sibuk baru-baru ni.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Miss Tira sekarang ni asal nak raya je mesti pening kepala pk nak sediakan duit raya... huhu :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan