Tuesday, August 16, 2011

Aku rindukan dia.... :(

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Dari malam tadi lagi teringat seseorang... seseorang yang sangat baik dan rapat... pemergiannya pada 16 Ramadhan tahun lepas mengejutkan Ticer yang berada di Borneo.. sudahlah begitu tak dapat tatap wajahnya yang terakhir lantaran jauh bertugas di sini... sedih dan sebak..

Ingat lagi setelah menerima panggilan dari ustat baba membawakan perkhabaran sedih itu... rasa tak percaya... dan... serasa dunia seakan gelap seketika.. rasa badan lembik... tak bermaya.. meraunglah Ticer dalam bilik guru.. yeahh itulah pertama kali Ticer menangis teresak-esak.. tak mampu bersuara dan bercakap apa-apa...

Setelah reda esak tangis number ustajah mama pulak di dail... setelah mendengar suara di balik sana air mata mengalir lagi.. tiada bicara... hanya esak tangis... ustajah mama memujuk dan tidak membenarkan Ticer pulang atas sebab jauh... tak sedap hati kata ustajah mama bila Ticer rushing nak balik.. biarlah Ticer iringkan doa dari Borneo saja... 
Sugul Ticer sepanjang hari... hampir seminggu air mata bergenang... hingga saat ini Ticer masih belum mampu mengeringkan air mata tiap kali teringatkannya...

Maaf ye tak dapat nak menaip lagi... moga tenanglah arwah bapa saudara Ticer di sana...

:.. Korang.. tolong sedekahkan al-fatihah buat arwah yer..


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

11 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

Al-fatihah..

ZWAN SABRI said...

mesti ticer rapat kan dengan arwah..
btw, kita doakan semoga arwah ditempatkan bersama golongan orang2 yg beriman dan bahagia di sana.. amin! ;)


MySuaraBlog: Penyakit Makan Benda Pelik

syaz@rozelt said...

Al-fatihah..moga ditempatkan dikalangan org beriman~

schaze zainn said...

semoga roh beliau dicucuri rahmat.

al-fatihah.

untuk ticer pulak, jgn sedih2 sangat ok :)

rara pinkmafia said...

ticer sabar eh.moga tenang arwah disana. Al-Fatihah.

Munna said...

Alfatihah....namanya apa ticer?

mykhalis said...

insyaAllah..semoga arwah dibawah lindunganNya..

cik sakdi said...

ye ticer.. jum doa doa.. meninggal d bulan ramadhan semoga dapat keberkatan.

Shamsuddin Amin said...

bpa sudara dean pun dh x de... huhu

semoga mereka aman d sana... ^^

yatie Awang said...

al-fatihah buat arwah...semoga tenang di alam sana

Miss Tira said...

Bersabarlah Ticer. Setiap yang hidup akan kembali kepada Penciptanya. Kita juga tidak terlepas dari takdir yang pasti itu. Semoga roh arwah tenang bersemadi dan diletakkan pada tempat yang dikasihi allah s.w.t. Al-Fatihah.

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan