Monday, August 8, 2011

Sedap-sedap makan tetiba........

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Hari ni menu simple sangat-sangat.. koteow goreng campak ikut sedap rasa.. pehh.. campak pe kebenda..? campak je bahan-bahan yang ada dalam peti sejuk tu… kuih muih tak de hari ni.. sebab? Kalau buat cucoq/ kuih memang tak makan la koeteow tu.. kan membazir tu… membazir amalan siapa? haa pandai pun... ahaks!

Pukul 6.39 azan maghrib berkumandang (Ticer berbuka awal okeh.. jangan jelesss).. selepas doa dibaca then kurma dikunyah… maka nak bersantap la koteow tu… memang pedas menyengat la.. wuu nak wat camna dah campak masuk ikut sedap je kan… dalam keasyikan menghayati masakan sendiri tetiba….. elektrik takda.. hadoiii terbantut terus selera *kononnnnn* terus keadaan panas menghiasi rumah… huhu.. apa yang perlu dibuat?? Sabar itu indah ye dak…

Bukan mata Ticer..
Sampai sekarang ni letrik masih belum menyala... dah call pihak SESCO tapi tak berjawab lak... kang kalau tak menyala jugak lampu ni ada Ticer tido awal dan bangun awal keesokan paginya... huhu sian kawan Ticer ni.. anaknya merengek-rengek kepanasan dah... haishhh...  

:.. Kat sekolah tadi tetiba PK sebut pasal samosa kat Ticer… dia suh Ticer buatkan.. waaa lamanya tak makan samosa.. dan-dan teringin…

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

kueh tiew cmpak tu yg sedap tu...kih kih kih..kdg2 yg buat btul2 blum tentu sedp lg..

yatie Awang said...

kakak kurang minat kuihtiew, mi basah suka hehehe...semalam baru buat...betul kata Arul, kalau yg campak tulah sedap

mrs redzuan said...

malam-malam terliur lak baca pasal kuetiaw.terus nak menuju ke dapur..

Anak Wak Mail said...

haha..siannya ticer..jalan salah amik air pulak..:P

iPai said...

wah kalau dah berglap macam tuh susah juga kan ..

pergh memang dugaan

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA hahaha... cenggitu la selalu dok masak pun.. mals nk ikut resipi sgt... agak2 je..

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang saya ni mi plak yang kurengnya.. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@mrs redzuan wah... dan-dan masuk dapur ehh hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hehe tak salah la dun worry... ihiks

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaitu la.. mmg dugaan sangat2.. tapi takpe la.. hadapi dgn senyuman

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan