Wednesday, August 3, 2011

Sekejap tutup sekejap buka?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Bulan puasa ni macam-macam plak yang Ticer dapat… adoii.. tapi tak pe la harap apa yang Ticer dapat tu menjadi satu peringatan buat Ticer.. hmm..kita ni sentiasa di duga.. jadi kena kuat untuk harunginya.. Ehhh bukan isu KFCM tu la… ni cerita lain… isu KFCM tu tak nak amik tau… cewah…padahal???
Sebelum tu…selamat menunaikan ibadah tarawih.. Ticer wat kat rumah je.. tak de trasport nak g mesjid.. 


Pelik sebenarnya.. orang lain berpusu-pusu nak tutup kenapa ada segelintir nak buka… Apa yang tutup? Apa yang buka? Aurat la… ada orang berubah, tutup semuanya, pakaian dah sopan.. tapi ada seorang ni plak dari tutup elok-elok dah mula buka sikit-sikit.. dah pakai serkup ala-ala CT dah baju mula ketat-ketat dah.. rasa malu sebab rata-rata orang dok tepek gambar perubahan dia tu.. kenapa bleh jadi camtu? Hmm…

Ini bukan Ticer..ahaks!
Heliza Helmi- artis bertudung yang suka
beri tazkirah.. :)
Apapun doakan moga dia bertemu kembali jalan yang sebenarnya.. tak payah keluarkan fatwa sendiri bila melakukan perubahan macam tu.. matlamat tak pernah menghalalkan cara.. bertudung tetap relevan di mana saja… Apa yang Allah tetapkan itu yang perlu kita laksanakan.. jangan kerana mengejar glemer hukum Tuhan diketepikan.. J
:.. Ada Nampak macam Ticer bergosip tak? Tak terniat.. Cuma berharap Ticer dan rakan muslimah yang lain tetap istiqamah dalam menutupi aurat kita.. jangan kalah dengan dugaan dunia.. J


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Bella Bell said...

insyaALLAH.. saya akan sentiasa cuba menutup aurat.. bukan setakat di bulan ramadhan ni je.. tapi teruskan di bulan2 lain.. :)

ticer.. selamat berpuasa.. semoga ramadhan kali ni dpt bagi kita 1001 keberkatan.. maaf jarang lawat blog.. serius busy dengan praktikum.. huwaaa... T.T

ArulchelseA said...

biasa la tu..lumrah hidup..

~~Ticer Wann~~ said...

@Bella Bell insyaAllah sesama la kita..

tak pe je. focus on ur practicum okeh?

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA sebab tu perlu sentiasa ingat mengingati... :)

EYFAalias said...

yeah. betul tu. jangan kejar glamer.

Shuhaida Subri said...

yup.. betul2.. hari ni nampak kat facebook pakai tudung elok2.. Esok lusa hilang pulak tudung tu. Suka hati dorg je..

yatie Awang said...

entahlah kakak tak tahu nak komen apa pasal ni...dah banyak sangat isu bertudung, tapi masih ada yang tak ambil kisah

Cik Gee said...

x bergosip, sekadar mympaikan utk mengingatkan manusia yg kian alpa.. huhuhu..

iPai said...

harapnya dia pon sedar kembali ..

~~Ticer Wann~~ said...

@EYFAalias betul... bila glemer dikejar nanti kita jadi hamba glemer..susah

~~Ticer Wann~~ said...

@Shuhaida Subri hee tu la pasal... huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang dorang ingat tu satu trend ja kot kak

~~Ticer Wann~~ said...

@Cik Gee huhuhu hrp2 dapat sket manfaat

~~Ticer Wann~~ said...

@iPai amiin insyaAllah...

tia @ Ini Kisah Tia said...

entahlah Ticer . kita tegur pun , macam masuk telinga kiri keluar telinga kanan ..

~~Ticer Wann~~ said...

@tia @ Ini Kisah Tia itulah pasal... huhuhu retissss

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan