Monday, August 22, 2011

Nak kad raya.... bleh?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

berlalu ramadhan fajar syawal menjelma
muslimin muslimat menyambut hari raya
takbir dilaungkan tahmid dibacakan
sebulan puasa telah disempurnakan
diucapkan selamat hari raya
selamat hari raya..

Ehemmm... sound check.. layan Zapin Hari Raya plak hari ni.. tetiba bleh addict dengan lagu ni.. hmmm bleh kot ajak students nyanyi Khamis nanti...


Korang ada dapat kad raya? Bukan kad raya di alam maya tu... kad raya yang posto datang hantar kat rumah... Ticer rasa macam tak dapat je pun coz ustajah mama tak cakap apapun.. kalo kad undangan walimah mungkin ada la kot...

Masa praktikum kat Kuala Pilah dulu berderet je kad raya.. cewah.. almaklum la time tu Ticer and the gang kan cegu paling sporting... mana garang macam sekarang... maka berderet la kad nya... ahaks!

Sekarang? Nan hado... tak de la mengharap pun.. Cuma merasakan kemeriahan menulis dan menghantar kad raya itu seolah tiada.. busy? Ehh ustajah mama dulu pun busy tau tapi ada jugak dia kirim kad raya kat teman-temannya.. sweet kan? Haha... Ticer pun tak kirim kat sapa-sapa.. ada je kad ni ha.. dok bertangguh je kerja nak menulis..

Tak sama ke hantar melalui FB/ MMS/ SMS?

Erm.. bagi Ticer sama je... rasa over excited bila dapat ucapan selamat hari raya tapi kan tak best pun ada gak sebab tak boleh display kad yang berderet-deret tu.. haha perasan amat!!

Tapi (banyaknya tapi) kan Ticer nak display jugak kad yang Ticer terima pagi tadi.. yeahh tak mahal pun... tapi bagi Ticer sangat bererti.... serius.. Ticer rasa terharu amat... dalam kesibukan anak-anak menjawab exam masih ada lagi yang ingat untuk memberikan kad pada Ticer... J

:.. Teringat zaman muda-muda dulu (sekarang kurang muda suda) menunggu encik posmen  datang bawak kad raya... sangat seronok time tu... ada pengalaman macam ni tak?

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

20 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

dulu la skang tk de dah dpt kad raya..

cik sakdi said...

mase sekolah dulu ade dapat ticer.best oo. banyak giler.hahah

Syuxer said...

dulu memang zaman kad raya jadi trend sekarang cam dah pupus je kan..susah nak dapat kad raya sekarang neh..hehe

yatie Awang said...

kad raya yang guna pos, memang seronok, sekarang dah canggih, pagi raya pun, masih dapat ucapan

Cik Gee said...

mse sekolah dulu gee paling suke bagi kat cikgu BM sbb dia baik n sporting.. bile dah abes sekolah pon masih bagi lagi kirim kat adik, tapi sekali je. dia pindah tak tahu kat mana dah.. huhu..

gee pernah dpt sekali je kad raya... :)

Shamsuddin Amin said...

suke kad raye yg lame2...
best...

klo kt fb... cept je ilang... huhu

LiFe KaMi said...

rasa keseronokan raya ni semakin lama semakin bekurangan di telan oleh arus kemodenan dunia,
kesian kat generasi kita tak dpt lg rasa benda tu semua..

Abd Razak said...

Salam..

Tahun ni belum dapat lagi. Tahun lepas dapat satu jer..:)

mykhalis said...

Khalis baru dapat 2 keping.. itupun sebab paksa orang bagi..wahahha

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA hihi... next raya Ticer pos kat Arul... nk pos sekarang pas raya baru dapat

~~Ticer Wann~~ said...

@cik sakdi sama la.. dl banyak gak dapat.. tp sekarang? huhuhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Syuxer kad raya kat pasaraya belambak sampai krismas pn tak habis.. kalau dulu hmmmm kejap je dah habis

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang tu la kak.. yang di pos kalau pandai jaga bertahun2 tu kita bleh simpan.. tapi kalau sms je bila memori full nak tak nak kena delete la

~~Ticer Wann~~ said...

@Cik Gee heheh Ticer suka bagi kat cegu Math sebab dapat duit raya bagi sapa2 yang hantar kat dia.. hohoho

~~Ticer Wann~~ said...

@Shamsuddin Amin betul tu... kad raya tu menyimpan kenangan oo

~~Ticer Wann~~ said...

@LiFe KaMi betul tu... gnerasi sekarang ni pagi2 raya dah terpacak depan tv

~~Ticer Wann~~ said...

@Abd Razak ok la tu dapat jugak :D

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis hoho dahsat..siap paksa orang tu

**::CIKNUURUL::** said...

sekarang ni xde pon yg nk bg,.huk3,.hepi gak bile ade posmen anto kad,.even skang rmai dh yg melupakannya,.tp CN suke,.ehe

Cik Gee said...

ooo.. bermotif rupanya hantar kad raya!! nak duit raya gak rupanya! oo..!!

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan