Monday, August 1, 2011

Sushi ni best kot kan?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Hari first berpuasa- kalau kat rumah ni ustajah mama dan Ticer akan sama-sama fikir nak masak apa untuk juadah petang ni..
selalunya juadah yang sikit akan jadi bertambah bila ustat baba balik dari masjid selepas asar… orang masjid sangat la pemurah bagi bubur kanji a.k.a bubur lambuk yang amat banyak.. huhu macam kami ni family yang besar lak.. Kakak-kakak and kengkawan masak apa petang ni? Tediaa awal pagi lagi kot nak tanya cenggitu kan…

Ada satu video yang Ticer tengok via FB sorang kawan… tentang makanan… dorang panggil sushi.. tau sushi… Ticer pun suka gak makan time belajar kat KL dulu…



:.. Ikan ni still hidup ke time dorang makan tu? Huhuhu kalau masih hidup alangkah kejamnya mereka… L kita ni terluka sikit pun dah menjerit-jerit apatah lagi kalau diperlakukan seperti ikan tu… lagi laa azab… 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

18 geng suka bebel:

rara pinkmafia said...

eeeuuuwww knp kejam sgt.eeeiii.

ArulchelseA said...

memang tk mkn la klau mcm tu..kih kih kih

mykhalis said...

gila ngeri... ketukla ikan tu dulu..tak pun rendam dalam air bagi mati lemas..betul tak?

Ibnushukran said...

kejamnya la, jepun biasa bnda2 macam ni.. zalim betul ngan haiwan.. hishh.. tak sanggup betul nk tngok, nk makan apa lagi..

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia tengok ikan tu macam mintak simpati je kan?? huhu

ZWAN SABRI said...

malam ni ticer nak berbuka dengan sushi macam dalam video tu ek? hehe

MySuaraBlog: Harapan Ramadhan

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA tu la..tapi ada org yang sanggup mkn...

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis serius la Khalis.. mmg ngeri.. ikan sungai yang selalu tangkap sendiri pun saya tak sanggup nak matikan dia.. t kesian..bila kesian kan tak leh makan... ni kan pulak ikan yang hidup2 cenggini... huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Ibnushukran itu la.. sedih je nengok ikan tu... kejamnya manusia..

Syuxer said...

makan ikan camtuh yang masih idup,memang syuk akan muntah balik la jawabnya..hehe

syuk petang2 gi masjid ada majlis berbuka puasa..selama 27 malam hehe..best..:)

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI ehh camna tau ni?? ahaks!

yatie Awang said...

akak tak makanlah, lauk macam ni, kakak selera kampung sikit...hihi

Anak Wak Mail said...

kesiannya..tak tahu nak kata ape..=(

~~Ticer Wann~~ said...

@Syuxer hehe... Ticer tak makan terus la kot.. ngeri... wahh best tu ada majlis buka puasa... nak join jugak..

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang wahh mesti ada petai + sambal belacan ni.. haha...

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail huhu sedih gak ni... rasa macam badan disiat2 sebab kesian

Faidhatul Arfah said...

ngerinye huhoho

tia @ Ini Kisah Tia said...

ngerinye tICER .. Tia tengok pun ada mau 1 meter .. huhu

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan