Sunday, August 14, 2011

Tak serik-serik...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Baru lepas bersilat di dapur.. hari ni hmm teringin makan bubur kanji ustajah mama... nak tunjuk bleh? Tak bleh tak bleh.... biarlah rahsia camne rupanya... ihiks...

Bila puasa ni kan perasan tak ada satu fenomena luar biasa yang mana tak pernah ada di bulan-bulan biasa.. fenomen apa? Mercun la.. kat sini pun ada peperangan mercun ehh bukan mercun tapi meriam.. kadang-kadang tu sangat menyakitkan telinga.. orang lain sibuk berbuka, berteraweh dorang sibuk pum pam pum pam.. bikin gugur jantung...
Humang aihhh beso nyer
Nampaknya apa yang jadi kat negeri-negeri lain masih belum mampu menghentikan kegiatan tu... nak bergembira pun biarlah berpada-pada... bila dah hilang / cacat anggota baru nak menyesal... pernah dengar “sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya”

:.. Kenapa berseronok dengan benda yang mudharat? Bukankah benda memudharatkan ni dilarang dalam agama (erk betulkan kalau silap)..Erkk korang main meriam buluh tak ni? :p



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Freaky said...

huhu benda yang mudarat tu yang seronok.. cumanya mereka tak fikir dulu sebelum buat

qasehraihan said...

murid2 jgn en mercun!! ticer marah!!..hehe

ArulchelseA said...

selagi tk kena..tk insaf..kih kih kih

~~Ticer Wann~~ said...

@Freaky hmm itu lah... kita ni kadang2 risau pk orang yang dok berpum pam pum pam tu...

~~Ticer Wann~~ said...

@qasehraihan haippp.... :D

mrs redzuan said...

ni bebudak jiran tgh kebabom main mercun.tersentak2 anak2 akak tgh tido..aduyai...

Anak Wak Mail said...

kalau main mercun kena diri sendiri takpe,,ni kena org lain..kesian org tu..:)

Munna said...

itu lah pslnya...stiap taun msti ada je yg ptus jari tp dok main gk lg...pelik btol..

iPai said...

tak penah main meriam buluh .. T_T

mak ai, kalau time buka pun main, ntah2 dia telan karbyt masa berbuka .. haddoi .. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA tu la pasal... haishh... sabo je la

~~Ticer Wann~~ said...

@mrs redzuan siannya anak akk.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hmm... tak de kesedaran biasa la.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Munna biasala.. benda berbahaya ni la yang mencabar minda

~~Ticer Wann~~ said...

@iPai habis tu pernah main meriam apa? cer citer.. ihiks... ntah la dorang tu telan apa masa berbuka.. semangat je nak mencucuh meriam... huhu

Miss Tira said...

Main mercun menganggu orang nak beribadah dibulan yang mulia ini. Dosa je dapat. Ish ish..

P/s: Maaf lama tak melawat sini. Sangat sibuk baru-baru ni.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Miss Tira itu lah pasal.. mengganggu orang je..

takpe je.. faham dengan kesibukan Tira

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan