Saturday, August 27, 2011

Cerita sebelum raya...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tepat pukul 3 petang semalam Ticer selamat menjejakkan kaki ke tanah jelapang padi nan indah permai... sebelum tu duit seratus lima ringgit Berjaya dihabiskan di airport lantaran muatan berlebihan giteww... 7kg lebih.. waaa rabak mata dan poket nak bayar duit...habis duit gaji.. hadeii tapi bak kata Mr.ABC dah dapat rezeki pindah pun lagi mau merungut.. redha je la... tu ujian sket je tu... terus insapppp...

Malam tadi tak pegi iftar kat kampung pun sebab terpengsan agak lama.. bangun je g mandi bleh p pakai baju kurung konon nak balik kampung. sekali tengok ustajah mama panggil untuk berbuka kat rumah.. laaa rupanya ustat baba dan adik hero dah pegi.. huhu sowiiiii

Tadi keluar ke Alor Setar.. hadeiii amat la ramai.. kompius sejenak.. ni Alor Setar ke Kota London ni. ehh kota London sesak ke? hihi... pegi survey barang.. kawan Ticer bakal bertunang lepas raya.. so Ticer jadi perunding imej la.. cehh macam hebat la konon... padahal pening gak la... rasa nak bertunang sekali lagi plak.. ahaks! Then masa ke kedai kek tu sempat survey kek untuk hantaran kaf alif win nanti... rambang jap mata ni...

Pastu ke Tesco..erkkk nak timbang sayur pun beratur mengalahkan nak beli tiket bola... adeii ramainya umat... jalan toksah cakap la sesak sangat... macam siput je kereta bergerak...huhu... ni camna nak gi soping shawl esok ni?

:.. Keadaan tempat korang camna? 

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

7 geng suka bebel:

schaze zainn said...

bestnya ticer da balik kampung :)

selamat hari raya :)

ArulchelseA said...

lusa baru merasa kesiukannya..sbblusa nk blik kg..

yatie Awang said...

biasalah ticer, di hujung2 Ramadhan ni, sama juga sesaknya, kakak kalau dah time2 macam ni suka naik motor je, senang

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn yaa memang best.. selamat hari raya

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA aok... hati2 ya Arul :)

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang kalau naik motor basah habis la sy kak.. hujannnnn huhuhu

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

waa. dh dpt transfer.. beronok-ronok lah yer..

epy eid! :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan