Monday, June 13, 2011

Tau la kami lambat pun... sopan sket boleh?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Agak panjang tajuk entri Ticer *eleh macam tak biasa letak tajuk panjang-panjang..adakah pointnya jugak panjang berjela macam selalu Ticer tulis? harap korang yang sudi singgah di blog ni tak bosan baca bebelan Ticer yang entah apa-apa ni... 

Sebelum nak merepek Ticer nak cerita sket... hari ni kelas Ticer mula selepas perhimpunan... so disebabkan perhimpunan tak de maka Ticer kena tunggu la untuk loceng yang kedua berbunyi.. tapi tak tau apa yang menyebabkan Ticer bleh dengan penuh semangatnya pergi usung buku dan exam paper keluar bilik guru nak ke kelas.. pada hal mana loceng ke dua bunyi lagi.. wahh semangat apakah yang melanda Ticer.... lepas tersedar and memang nak cover malu Ticer masuk bilik kerani buat-buat nak fotostat.. seb baik la tak da yang perasan..kalau tak sampai ke sudah kena usik... 

Ok masuk topik balik.. ni cerita time cuti hari tu... keluar dengan kazen pegi cari and survey barang apa yang patut... perut dah main lagu caklempong... so decided nak pegi makan kat satu kedai yang laksa and bihun sup terbaik wokkk...sampai kat situ kedai tu hampir nak tutup... tapi dia amik jugak oder kitorang yang dah meleleh air liur dah terpacak kat dalam kedai tu... Laksa 2 pinggan with 2 ice tea.. senang ja... teh ais Ticer mesti kaww... tak kaww tak umphh..ehh melalut lak.. 

Then tiba suapan laksa yang terakhir ada seorang pekerja kedai tu dah susun kerusi... susun je la..tak de masalah..tapi apsal susun kasar-kasar.. dihempas-hempas lak kerusi tu.. ehh hempas ke? ada ekk hempas kerusi? terkujat gak Ticer..sib baik tak bagi buah kuntau jawa jer time tu.. cewah.. ada 2 orang sis sebelah kitorang dah angkat punggung blah dari kedai tu..sangat kuang ajaqqq tak tau nak habaq... Ticer yang 'hantu' laksa ni tak berjaya menghabiskan kuah laksa itu dek kerana hangin satu badan ngan perangai pekerja tu.. tapi brader sebelah kazen  Ticer leh rileks lepak-lepak sambil melayan syahdu plak laksa dalam pinggan dia tu.. feeling habis kot... hadoii.... 

Tak sepatutnya pekerja tu buat macam tu.. mungkin bukan niat nak menghalau tapi sikit sebanyak buat customer macam saya ni berangin la jugak... kena banyak belajar lagi macammana nak berhadapan dan melayan pelanggan... customer kan punca pendapatan dorang jugak.. kalau custumer boikot cam ne? haa tak ke melopong jadinya...?


Ihsan pakcik Google
:.. Suka makan kat situ tapi servis dorang hari tu buat selera Ticer terbantut... haishh...


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

liyana said...

sopannye mamat dalam pic tu..haha

~~Ticer Wann~~ said...

liyana: haha.. sopan kan? leh jadi calon

Syuxer said...

sepatutnya majikan dia kena tarbiah betul2 budak tuh..aishhh..kalau saya memang dah blah dah..mybe latah cakap woiiii...hehehe

~~Ticer Wann~~ said...

Syuxer: tu la saya ni tak leh nak jadi cenggitu... dulu bleh plak.. sekarang ni lembut hati sangat.. geram memang geram... tapi sabar je la.. huhu

mOon jOhari said...

katOn dalam pic 2...hikhikhik...

pekerja tu tak taw yang kalo makan cepat2 nti makanan ssh nak hadam....nti kena habiskan masa yang lama ditandas...kena mkn slOw2 penuh tertib baru x lama bertapa kat jamban...hahahahaha

cikguden said...

paaaaangggg....hehehe. try hempas tadi.

~~Ticer Wann~~ said...

mOon jOhari: kalo dorang tau rasanya tak buat camtu kot..hoho..

katun tu kelakar kan?

~~Ticer Wann~~ said...

cikguden: hahaha ngatkan panggg hinggap kat pipi pekerja tu ngee :D

ApiH said...

lepas habis makan, terbalikkan mangkuk laksa atas meja tu.. sebagai tanda protes.. heheee...

~~Ticer Wann~~ said...

ApiH: kalau kena bayar ganti rugi camne? haha

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan