Monday, July 11, 2011

Ada ujian sket untuk korang.. jom la jawab :D

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru lepas balik dari kelas tambahan… UPSR tinggal lebih kurang 60++ hari lagi… Ticer makin cuak.. dub dab dub dab je debaran ni… tapi dalam dok cuak-cuak lagi sempat jugak Ticer pegi berjimba-jimba di KK.. hoho.. biasalah bila muatan dah penuh kena jugak rileks kan?

Seperti tajuk di atas Ticer nak bagi satu situasi yang korang kena pilih… bila korang pilih baru tengok jawapan dia.. jujur aa… kalau tipu Ticer tak mau kawan.. haa tau takut…

Ok… baca tau.. silent reading dah la.. tak payah la sampai satu rumah bleh dengar.. :D



Ada sebatang POKOK yang tua. Bila HUJAN turun ia membasahi POKOK lantas POKOK  menjadi subur lalu mengeluarkan DAUN yang merimbun dan meredupkan suasana. Bila MUSIM LURUH tiba, ANGIN menerbangkan DAUN-DAUN yang gugur….

Jika diberi pilihan yang mana satu korang pilih.. POKOK, HUJAN, DAUN, MUSIM LURUH atau ANGIN? Buat pilihan dulu baru tengok jawapan aa… jangan tipu tau… :p






Jawapan:

POKOK
Korang begitu setia pada pasangan

HUJAN
Korang mencari seseorang yang betul-betul cinta dan ambil berat tentang korang…

DAUN
Korang ni 'pemain'.. faham tak? alaa yang suka pasang spare part merata tu...

MUSIM LURUH
Korang boleh mencintai dua orang dalam satu masa..

ANGIN
Korang adalah orang ke tiga dalam cinta tiga segi

So yang mana korang? Cer komen sket… Apapun ni semua untuk suka-suka saja.. soalan ni diberi oleh sepupu Ticer satu ketika dulu.. so Ticer rasa tak salah berkongsi kan untuk hiburan di petang hari…

:.. Cinta itu misteri.. sangat indah bila ada.. sangat sakit bila tiada.. namun cinta Ilahi tetap indah sampai ke akhirnya.. J










Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

34 geng suka bebel:

ukhti syikin said...

hehe.. syikin pilih hujan... dup dap dup dap... .. :p.....




Ticer :) ... we're malaysian :) kite bukan melayu saja disini.. syikin sedih melihat.. org2 india/cina @ bangsa lain yg muslim tidak dapat masuk masjid dan dituduh kafir.. :)


cukup sedih mendengar luahan mereka.. bagi syikin,semua bangsa2 yang ada skrg .. suatu masa dulu bersatu padu membina negara ini...

hari itu syikin berjumpa macam2 bangsa.. dari pelbagai negeri.. ramai yg tua2 sanggup datang... yg muda jgn kata .. s'wak sabah pun hantar wakil msg2 :) .. seronok bersatu macam sekeluarga :)..

Alhamdulillah.. niat kami.. bukan untuk menjatuhkan @ apa.. cuma kami mau bersuara untuk masa depan kita dan anak2..


haha syikin ckp bnyk ni.. marah org jap lg.. :p ni pandangan dan luahan hati syikin saja :)

Aisyah Aina said...

pilih hujan...hehe

siti kektus said...

pokok~ ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@ukhti syikin tak pe syikin kita bebas mengeluarkan pendapat...orang yang tak leh menerima pendapat orang lain tu maksudnya dia memang penuh ego.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Aisyah Aina haa ni tengok jawapan dulu baru baca soalan kot...? ihiks..

Clara said...

pilih hujan ngan angin.. hehhee..

angin tu, jdik org ke-3 dlm cnta segi 3? OMG. Tak pernah bercouple2 ni.. mcm mne la bley jdik org ke-3... hadoii..

tapi pilih hujan sbb hujan best. Angin sbb sgt membuaikan bila mnyapa tubuh. Segar!

btw, Ticer drjh 6 ea? Just nx gtaw, upsr is not everything. Klu dapat 3A pown oke jugak, 4A pown oke jugak. Klu 5A tu, bersyukurlah. Sebab yg mnntukan kita ialah SPM dan PMR second kowt. Sebab PMR akan menentukan aliran kte.. =)

Tak smestinya 4A upsr tak ley dpt straight A in PMR. Dan tak semestinya straight A PMR boleh dpt Straight A in SPM.

Dan tak semestinya 5A UPSR akan dpt Straight A in PMR and SPM. Yg penting, usaha kne berterusan. =)

Hope buat baik2 dlm UPSR. Blja rajin2, bangga ibu bapa. Kalau Ticer dapat UPSR, PMR dan SPM straight A's. Memang bagus. Lagi bangga ibu bapa dgn kte. Gembirakanlah hati ibu bapa dan keluarga dan jgak org yang berada di sekeliling kte dgn kputusan tu.

Lagi sekali, Clara ucapkan selamat berjaya. Buat baik2 exam nnt..

=)

*Sorry terpanjang pulax.. hee~*

~~Ticer Wann~~ said...

@siti kektus waa setianya dia... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Clara tak lah.. Ticer mengajar tahun 6.. betul UPSR is not everything... tapi sebagai seorang guru mesti la nak yang terbaik buat students...

erk Ticer nampak macam tahun 6 ker? wahhh awet mudanya... ahaks!

ieka said...

pilih daun..huhuhu;

pasang spare part xla kot..

kawan rmai 2 besa la..

2 kire 'pemain' ek?heee.

Clara said...

@Ticer

Waaaa~~~ malunya Clara.. ni nak sorok mke nieh.. Mana taw Ticer ni cikgu.. uhuhuh... Nak nangis pulak.. ingatkan Ticer drjh 6 sbb Ticer debar2 sbb UPSr is coming.. waaaa~

Seriosuly malu..

Sorry Teacher..

Ngee~~

~~Ticer Wann~~ said...

@iekaemm itu dikira pemain yang baik.. ahaks!

~~Ticer Wann~~ said...

@Clara hahaha tak pe la Clara.. tak da hal.. tak payah sorok muka la.. orang tak perasan pun.. ;)

Clara said...

@~~Ticer Wann~~

tetap malu..

Clara tak perasan kat tepi sbb clara trus bce entry ticer.. excited sgt jwb soklan kat entry niee..

suke jwb soklan..hhehe..

misscha said...

hah sy daun?? tp sy da kawen 4thn...kwang3

~~Ticer Wann~~ said...

@Clara hihi.. laa rileks la.. hihi... Ticer terima yang Ticer ni awet muda... oo suka jawab soalan ehh... ok nanti Ticer pos soalan banyak2.. bleh? :)

~~Ticer Wann~~ said...

@misscha kwang3..tak dapek den nak nolong la cam tu... ;)

schaze zainn said...

wah macam ticer pulak yg amek UPSR lak..hihi

abah schaze pon isau jek. sbb die cekgu gak..agagaga

tahun ni just seorang je amek UPSR dlm family (my cousin) xP

iPai said...

saya terpilih hujan .. cam ne ni ? heheh

(ok laa kan ?)

yatie Awang said...

kakak pilih hujan

.m y z. said...

HUJAN :

Korang mencari seseorang yang betul-betul cinta dan ambil berat tentang korang…

yes sangat bertepatan dengan diri tika dan saat ini :D selamat mengharungi cabaran mengajar bebudak UPSR ticer! XD

Syuxer said...

syuk pilih pokok..;p..saya setia orangnya..:)..

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn memang tu la perasaan cikgu.. huhu debar mengalahkan students

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiterpilih ke? hihi.. ok aa tu ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang ramainya pilih hujan

~~Ticer Wann~~ said...

@.m y z. insyaAllah akan bertemu.. :) mekaseh.. doakan ehh... ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@Syuxer wahh sama aa macam Ticer.. cewah.

mykhalis said...

kemain jiwang sekarang.. amboi amboi2

mOon jOhari said...

....tepat sekali! mOon pilih ujan....tepat!

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis jiwang ke camtu? hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@mOon jOhari wahh hebat!! ihiks :)

Anak Wak Mail said...

saya pilih hujan!sebab saya minat kumpulan hujan..boleh ke ticer??hihi..:P

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hahahaha buleh la.. :)

iPai said...

ok ek .. heheh .. nak wat cam ne kan .. ter-pilih .. hehe

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiye lah... boleh diterima la haha

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan