Thursday, July 7, 2011

Kata madah berpujangga..bukan madah berhelah ok?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Ticer tertarik dengan satu ayat / perkataan pendek yang seorang teman nukilkan di FBnya,, sangat pendek tapi membawa pengertian yang dalam.. Sama-sama kita renungkan okeh..?

“Marah itu mudah namun sabar itu lebih indah”


:.. Perlu tingkatkan lagi kesabaran…



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

19 geng suka bebel:

ukhti syikin said...

ayat yg memang indah :X:X

aiyakk syikin dok cari2 belog ticer... rupa2 nya dah bertukar wajah :X... cantik dan segar :X.. suka bangat

iPai said...

tambah sikit .. sabar berfaedah, marah membawa padah ..

cewah ..

norinaomar said...

sabar ialah perkara paling sukar nak dilakukan ketika marah

http://noipunyablog.blogspot.com/2011/07/tips-menabung-3-akaun-keluarga-aka.html

schaze zainn said...

schaze masih belajar macam mana nak kurangkan baran.hihi

Arpiiz said...

ya, memang betul tu..hehe

diana said...

oh..akak suka kata2 ni..:)

siti kektus said...

tapi, memang susah nak bersabar dari marah, hukhuk

Anak Wak Mail said...

sabar tu adalah lebih kuat!

tia @ Ini Kisah Tia said...

adeh , Tia lemah sikit kalau ayat2 yang berputar ni Ticer . hehe :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ukhti syikin hehe saja tukar template.. lama sangat pakai template sebelum ni.. kui3.. mekaseh :)

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaihehehe btul tu :)

~~Ticer Wann~~ said...

@norinaomar tu la noi.. aku bila dah marah tu kadang2 rasa nipis sangat kesabaran tu huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn good2..jom sama-sama kita belajar mengawal marah

~~Ticer Wann~~ said...

@Arpiiz ye kan? tapi tak semua orang bleh besabar :)

~~Ticer Wann~~ said...

@diana :) suka jugak

~~Ticer Wann~~ said...

@siti kektus haha memang aa tapi kena belajar :)

mOon jOhari said...

...betOi...x rugi pOng kalo kita bersabaQ....malah bahagia 2 lebey indah selepas bsabaQ....

~~Ticer Wann~~ said...

@tia @ Ini Kisah Tia haha.. cer try faham tengok.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

@mOon jOhari yap betul 2 betul

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan