Tuesday, July 5, 2011

Aku anak kampung.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…





Ticer baru balik dari 'drift' kat Sipitang… cewah..konon… pemandu berhemah la ni.. acececece puji diri sendiri plak.. pegi beli barang dapur.. rasa cam lama dah tak masak.. aitcehhh….

Hmm… layan lagu nak? Ticer dengar masa GATA hari tu… bukan time GATA je Ticer dengar lagu ni… dah lama dah tapi tak tergerak nak cari.. bila kawan cari lagu ni Ticer pun tertarik nak cari jugak..

GATA ialah Festival Gasing dan Tamu Besar.. Festival ini diadakan 2 tahun sekali.. Tamu tau? Orang Sabah tau,. Cer Tanya dorang,, J Tamu tu macam pasar malam la… tapi lain sikit.. tedia menda la Ticer ni… ok.. layan ehh lagu ni… 


Ini versi Melayu… versi asal ialah dalam dialek Dusun.. pegi je mana-mana mesti ada lagu ni..


:.. Komen korang tentang lagu ni? Ticer memang suka dah lagu ni.. macam nak karok pitching lari ke laut je ni J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

schaze zainn said...

ekceli tak bape nak faham sangat lagu tu.hehe

p/s: ticer baru tukar layout belog kan? hihi ingatkan salah masuk belog td =,="

Nora Shahaira said...

hu...layan kan aje..

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn Tak faham ehh...? hihi.. dengar lagu tu sekali lagi sampai faham.. wahhh ni memaksa nih... ha'ah baru tukar.. malam tadi launch..cewah :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Nora Shahaira hihi.. tak daham gak ke?

Aisyah Aina said...

tak faham tapi best jugak layan :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Aisyah Aina tak faham jugak? haha tak pe janji layan.. :)

iPai said...

macam mane laa agaknya bunyi asal lagu ni ..

iPai said...

tida = tidak
berian = berlian kah ?

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiberian tu macam pemberian/ mas kahwin la.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaimacam ni jugak cuma loghat dorang lain.. nanti Ticer upload yer :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan