Thursday, July 14, 2011

Kalah bukan lemah......

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah selesai sudah pencerapan untuk semester ni… gabra jugak la bila tau ada orang nak tengok Ticer mengajar…berpeluh-peluh la jugak… anak-anak? Sangat supportive dan hyperactive… fuhh sekali dengan Ticer jadi aktif… tak tau la result cam na.. harap semuanya memuaskan hati la..

Malam tadi excited tak hengat sebab bola.. cewah.. apa korang ingat Ticer tak minat bola ke? Minat okeh… layan jugak tapi tak lama sebab sangkut-sangkut… sangat stress dan mengganggu konsentrasi saat itu… lepas Malaysia di belasah 2-0 terus Ticer undur diri… Frust? Tak de la.. bukan frust.. kena bersedia dengan rancangan mengajar hari ni.. kang kalao melayan bola sampai ke sudah tak siap keja.. J

Apapun Ticer tetap bangga dengan team Harimau Malaya.. kalah bukan bererti lemah cuma rezeki tidak memihak pada kitapengalaman yang diperolehi malam tadi wajar digunakan sebagai salah satu platform untuk lebih maju di mata dunia.. mana tau satu masa nanti pasukan bola sepak negara mampu berdiri setanding dengan pasukan-pasukan yang hebat di dunia… nak berjaya dalam apa bidang pun mesti bermula dari bawah dahulu… ye dak? perlu belajar bertatih sebelum mampu berjalan dan berlari..


Buat penyokong pasukan bola sepak Malaysia…janganlah bila menang dipuji bila kalah dikeji… menang kalah itu adat… teruslah menyokong pasukan kita okeh… Go Harimau Malaya.. asah lagi ngauman anda…*cewahhhh…cakpong cakpong*

:.. Mungkin sebab Ticer tengok tak habis malam tadi kot team kita kalah.. wakakaka perasannnnn :p



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

14 geng suka bebel:

aimie amalina said...

heheheh..cakpong cakpong ye..heee~ betol..hidup msia!

norinaomar said...

kat channel mana Wan?

~~Ticer Wann~~ said...

@aimie amalina haha.. mesti la ada bunyi kompang sket... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@norinaomar tak da kat TV.. aku tgk on9... tapi lembab aa

Syuxer said...

alhamdulillah dah settle sudah pencerapan itu..sapa tak gabra kalau orang dok perati kita wat keje heheh...

xpe smoga malam semalam mas dapat suatu tonik untuk maju ke hadapan..hope mas x down semangat semalam..coz pasni lawan liverpool n chelsea lagi..arap2 kukuhkan defend..

mykhalis said...

rasanya berapa kali kita nak kena try sampai menang lawan arsenal?hehehe

Anak Wak Mail said...

wakaka..tak tahan dengan ayat perasan yang terakhir tu..haha..

ingatkan ticer tak tengok bola..=)

.m y z. said...

yeah ziema pun minat tengok bola! tapi suka tengok game final je lah. but masa malaysia lawan arsenal tak tengok lah pulak. rugiiii T__T

~~Ticer Wann~~ said...

@Syuxer itulah gabra sangat... hihi...

harap Malaysia makin mantap la nanti :)

~~Ticer Wann~~ said...

@mykhalis haha soalan power tu... nak jawab pun serba salah ni :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail perasan ni kadang2 best.. hihihi... tengok la.. peminat MU ni.. oops :D

~~Ticer Wann~~ said...

@.m y z. nanti Malaysia main ngan Liverpool n Chelsea tengok lah.. :)

iPai said...

actually diorg main tuh semua boleh dibanggakan .. bagus kot ..

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaidorang makin bagus.. :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan