Saturday, May 19, 2012

Tak perlu layan sangat rasa kecewa dan sedih tu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

19 Mei (hari ni) kengkawan guru mula sibuk menyemak keputusan pertukaran antara negeri untuk bulan 6 nanti.. termasuk la Ticer.. the result is.....

keputusan yang buat mata terbeliak seketika
Memula tengok tu bergenang jugak air mata.. yeahh terkejut bila tau TIDAK DILULUSKAN... sebelum ni tak de la terasa nak nangis sangat.. tapi bila dah berbadan dua camni emosi dia lain macam sikit..

Apapun sekarang dah ok.. dah berjaya memotivasikan diri supaya menerima segala keputusan dengan hati yang terbuka.. Allah ada sesuatu yang lebih baik yang mungkin Ticer sendiri tak tahu.. Setiap apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya.. Sedih, kecewa itu biasa namun Ticer tak boleh terlalu melayani perasaan itu kerana perasaan itu boleh memberi kesan yang tak elok bukan saja pada kesihatan Ticer tapi juga kepada si kecil yang sedang bersilat di dalam perut ni...

Moga satu hari nanti Ticer dimurahkan rezeki untuk kembali berkhidmat di negeri tanah tumpah darah Ticer...

:.. Kepada teman-teman guru yang telah berjaya..tahniah diucapkan.. J nyata rezeki Ticer masih lagi di Kuala Selangor.. J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

8 geng suka bebel:

Ini Kisah Tia said...

insyaAllah Ticer .. tak sekarang nanti .. betul tu .. Ticer kena jaga diri dan baby yang tengah bersilat dalam perut tu :)

ZWAN SABRI said...

Xpa ticer.. mesti ada hikmah pasaipa tak dluluskan.. Allah taw apa yang terbaek untuk hambaNya.. :)

Cik Gee said...

mungkin ada rezeki lebih utk ticer di sekolah sekarang.. mana kita tahu kan.. sentiasa ada tersirat di sebalik yg tersurat.. be strong ticer.. :)

schaze zainn said...

ada hikmah di sebalik apa yg berlaku

bila teacher due?

~~Ticer Wann~~ said...

@Ini Kisah Tia tq Tia..so sorry lambat reply... busy sangat

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI tq Zwan.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Cik Gee harapnya camtu la.. tq :)

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn yeah..Ticer jugak percaya macam tu.. due bln 9 nanti insyaAllah

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan