Thursday, June 14, 2012

Menggigil bila tetamu bertandang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Naik je cuti masing-masing busy.. time bercuti buat-buat tak busy... padahal kerja keliling pinggang... Ni baru siap isi data.. dari semalam bersengkang mata.. sampai kepala pun dihinggapi migrain.. nak ambik MC lebih-lebih tak best pulak.. so tahan je la... J

Isnin baru ni Ticer menerima tetamu yang tidak diundang. Sebelum tetamu tu datang Ticer dah macam dapat hint sikit.. tapi biasala Ticer bukan senang-senang nak percaya pada hint tersebut biarpun kadang-kadang hint tu betul-betul terjadi.. bagi Ticer semua benda berlaku secara kebetulan..

Tetamu tersebut ialah sang ular... Ticer ternampak dia cuba masuk bawah sofa.. memula nampak tu tak expect benda tu seekor ular sebab tak nampak kepala.. just nampak ekor.. bila Ticer perhati betul-betul ekor tu bergerak... terus menggeletar.


Gagahkan kaki keluar rumah panggil jiran. Liat betul ular tu nak tinggalkan umah ni. Dalam keadaan Ticer yang memboyot ni jiran tak bagi la Ticer ketuk ular tu.. bila ular tu dah keluar tetiba ada 2,3 orang jiran lelaki datang ketuk sampai mati. Alhamdulillah...

Pelik la macammana dia boleh masuk dalam rumah... sampai sekarang Ticer trauma. Kadang-kadang tanpa sebab boleh terkejut. Huhu... tengah malam pun boleh terjaga dari tidur. Macam-macam dah dibaca.. harap-harap perasaan ni berlalu pergi secepat mungkin.. huhu

:.. Tak best bila ada perasaan ni... 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

9 geng suka bebel:

Sky Before Pinky said...

uhm..pernah dgr lah...kalau mengandung takleh bunuh hewan... take care ticer...

qasehraihan said...

Eh eh..takotnyerrr!!!!!!
ticer duk umah kampung ke cne eh??
bahaya gak klu time pregnant asek tkejut gtu kot..uhuhu

sehat ke..saya dh lama xberblog..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/seksanya-mesej-guna-henpon-touch-skrin.html

ϟ Zeera AzZahra said...

mungkin ada rezeki nak dtg kot... cool ye ticer.. nnti bagi effect pulak kat anak dlm perut tu.. :)

Marina said...

ish...takotnye...alhamdulillah ticer takde pape

~~Ticer Wann~~ said...

@Sky Before Pinky tu la.. ramai dok cakap camtu jugak.. ok tq :)

~~Ticer Wann~~ said...

@qasehraihan taman perumahan ja.. tak tau la camna bleh ada makhluk tu... Ticer pun lama tak berbelog.. tq ya sudi jenguk :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ϟ Zeera AzZahra rezeki nak datang tu ok je.. tapi haishh seram je rasa.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Marina alhamdulillah :)

pha is said...

ular masuk umah sampai trauma...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan