Thursday, April 2, 2015

Bukan obses..nak sihat ja...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa nak cerita? Boleh tak nak cerita pasal slimming progress? :) sebab previous entries ada cerita nak slim balik.. :D

Nope..bukan obsess nak kurus atu nak cekeding atau nak skinny..serius tak.. tapi disebabkan kaki tak dapat menampung berat yang berlebihan. Yeahh every morning bangun kaki sakit bila mula nak jejak lantai. Tu dah pakai selipar tu..

So..bertitik tolak dengan kes tu la nekad dengan penuh keazaman yang jitu maka teruslah nak diet dan ber-workout without depending any slimming products. Berhasilkah? Alhamdulillah sangat berhasil.

Diet Ticer ni bukanlah tak makan tau..memang makan..tapi adjust sikit cara pengambilan makanan tu.. alaaa macam tips Kevin Zahri tu… and workout pun buat ala-ala KZ jugak.. 

Ticer semangat sebab join group diet & workout.. memang sangat supportive.. Trainers pun ok..kawan-kawan group pun teramatlah ok…

Start program 18 Februari- 2 April 2015 total weight loss 7kg.. Lambat? Tak pe la lambat pun.. bukan nak bertanding the biggest loser pun..asal selesa tubuh badan sudahla…

Belanja gambar? Hmm biarlah..tak mau letak gambar nanti riak pulak.. ;)


:.. Dulu cepat je percaya orang kata berat tak leh turun lepas anak dah dua.. Boleh asalkan kita yakin.. 

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

Zie Madini said...

sy skrg pun sedang gigih buat workout. bdn dah semakin berat :(:(:(

Soidah Sofi said...

@Zie Madini insyaAllah bileh tu..jom...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan