Thursday, January 19, 2012

Awak...dah gaji la... janganla mengelat... T_T

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

19 Januari 2012- dah masuk tahun ke-4 menjadi pendidik... tak terasa cepatnya masa berlalu.. rasa macam sangat tua dalam bidang pendidikan namun sebenarnya masih setahun jagung lagi...

Ticer tak tau nak report kat sapa benda ni.. hoho... tetiba je kan.. bukan ticer diancam ke apa... tapi ticer cuma perlu hak ticer dikembalikan.. wahh apakah? Malu la kan nak bercerita dalam blog soal ni... tapi nak buat macammana.. dah memang terpaksa bercerita..

Al kisah.. ticer ada menghubungi sorang kawan pada hari selepas gaji.. maksudnya selepas 16hb lepas la... ye la dah gaji kan mesti la dengan hebat dan lebatnya berbelanja sakan kan... Ticer gak tak belanja sakan..sebab nyimpan duit nak bayar tol nak balik Kedah esok ni haa... niat Ticer satu je menuntut sejumlah wang yang dipinjam pada tahun lepas... bulan 12 lepas dah mintak tapi dia cakap kawan dia pinjam duit dia... eh eh ada plak duit nak bagi kawan pinjam ye...then dia janji gaji bulan 1... bila mesej je dia senyap.. wauuu hebat kan? T_T



Duit tiket flight yang digores dari kad kredit Ticer pun Ticer yang kena setelkan... berkiranya kamu wahai Ticer.. memang la kena berkira.. duit tu duit yang dipinjam.. memang sah-sah la kena bayar balik... duit I,duit I ye.. bukan duit I duit u... huhu... banyak amount tu... duit yang dipinjam + duit kad kredit... kalau dia bayar kira lepas gak nak makan Kenny rogers roster... haishhhh

:.. Tak pe lah awak... lari la ke mana pun dengan hutang tu.. kat dunia ni mungkin awak boleh mengelak dari saya.. tapi kat akhirat nanti macammana? hmm.. 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

18 geng suka bebel:

norinaomar said...

aku dah kena jugak wan..diam sunyi sepi sampai la ni..aku tetap tak halalkan.peduli apa aku

Cikgu Ma said...

mintak ja...kalo aku mintak habis2 an...

Ca Cik Duyung said...

kita ada hak mintak dan tuntut hak kita sampai bila2 pon selagi dia tak bayar...huhu

Yatie Awang said...

itulah orang kita, kalau masa meminjam, macam2 berjanji, tapi bila dah dapat nak bayak balik..aduh, macam2 pulak alasan

Bulan Syurga Firdausi said...

mmm sy pun penah tekene jgk..x pe la sabar dlu...doa moga Allah bukak hati die nk byr :)

Marina said...

tu la...kalau orang pinjam duit marina, marina yang malu nak mintak balik...diorang ni lupe ke buat2 lupe?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mmg camtulah manusia ticer..time nk pinjam kemain mulut manis..lps dh pinjam sunyi sepi..

Anak Wak Mail said...

pandai hutang pandai bayar la kan ticer..;)

Maryati said...

minta je sampai dia bosan...
dan elok juga next time susahkan sikit nak bagi orang pinjam.. hujung2 kita juga yang letih jadi kutip hutang... huhuhu

~~Ticer Wann~~ said...

@norinaomar tu la..time terdesak kemain cari kita.. time kita tuntut balik dia wat bodo.. mmg xhalalkan...

~~Ticer Wann~~ said...

@Cikgu Ma nak mintak gena..dia diam sampai la..

~~Ticer Wann~~ said...

@Ca Cik Duyung batul.. tapi huhuhu dia wat tak tau je even dah banyak mesej dihantar

~~Ticer Wann~~ said...

@Yatie Awang betul tu kak.. stress je rasa ni haa... huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Bulan Syurga Firdausi sebab penyabar la orang main2 camni.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Marina mesti la dorang buat2 lupa... :(

~~Ticer Wann~~ said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty uhuk uhuk.. apa leh buat kak.... huhu..baik sangat ni la padahnya..

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail agreed wif u...

~~Ticer Wann~~ said...

@Maryati dia bosan la tu kot..sebab tu dia wat tak tau je.. tu la.. memang xmau bagi pinjam dah pasni... serik kot

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan