Tuesday, January 3, 2012

Eksplorasi keindahan alam - perghh tajukkkk

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kenapa la sangat malas nak update blog ni... huhu.. sangat malas jugak nak blogwalking...

Hari ni hari terakhir bercuti.. esok dah mula kembali ke sekolah.. tahun ni diamanahkan kelas tahun 2 dan 3.. subjek yang diberi? Tidak dapat disangkal lagi dah tentu B.I.. tahun ni permulaan KSSR tahun 2.. benda baru yang memerlukan masa untuk difahami oleh guru.. disebabkan Ticer telah menghadiri kursus KSSR tahun 2 pada tahun lepas maka secara otomatik Ticer diberi mandat untuk memegang kelas itu.. wahaaa ayat sangat bombastik..

Pada 29-31 Disember lepas Ticer dan Mr.Zauji ke Borneo.. bercuti.. dah alang-alang kat sana Ticer ke Lawas untuk urusan SBPA.. nama sangkut kat Sarawak lagi so kena p sign SBPA tu kat sana...

Ada la beberapa tempat yang Ticer bawak mr.zauji berjalan-jalan.. bila berada di pulau nampak la beliau sangat excited.. maklum je la orang suka berenang-renang kan... memang dimurahkan rezeki la bila nak ke pulau tu... dapat diskaun banyak sangat... bot pun bleh sewa dua orang je.. orang lain pegi 3 pulau Ticer dapat round sampai 5 pulau.. sambil tu buat aktiviti snorkelling dan menaiki banana boat.. hotel pun dapat yang murah jugak.. ok la tu.. even pegi tu tak booking apa-apa tempat penginapan pun...

Kali ni ticer pegi without tourist guide... semua belasah sendiri je... tapi belasah-belasah pun sampai jugak ke tempat tujuan.. rasa nak kena pegi lagi sebab tak habis lagi jenjalan..

Ok..seperti biasa sesi menepekkan gambar... J

Bwk mr.zauji makan seafood

jambatan tamparuli

naik bot sini

pemandangan kt dlm air

:.. Jalan-jalan melihat keindahan alam ciptaan Allah... makin banyak berjalan makin rasa takjub dengan kekuasaan-Nya... 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

Ca Cik Duyung said...

wah bestnye jenjalan..honeymoon skali ea ticer..hehe..

selamat mengajar ticer... :)

Anak Wak Mail said...

wow best giler,,apa nama tempat ticer pegi tu??

bila tgok keindahan laut memang terpana,,rasa SubhanAllah cantiknya kat dalam tu kan..;)

Cikpuan rara said...

ptt lah lama tak nmpk.

Yatie Awang said...

wowww...p bulan maduuu...hehehhe...

selamat mengajar semula...anak akak pun dah tahun 2 ni...dengan akak sekali kena study...

syaz@rozelt said...

besarnyer udang tuu ticer..dah ler tengah lapo nie..huhu

Model Busana Muslim Murah said...

Very interesting... I really like it... Thank you so much...

~~Ticer Wann~~ said...

@Ca Cik Duyung ha'ah..gitula adanya... hehe hanimun... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail kalau pulau tu namanya Pulau Manukan.. memang sangat cantik...

rasa sangat takjub :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Cikpuan rara bz sangat sekarang ni... huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@Yatie Awang hehe..betul tu kak... kita pun kena study jugak.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@syaz@rozelt besar dan murah.. hehe :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Model Busana Muslim Murah ur most welcome :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan