Thursday, October 20, 2011

Boleh pulak camtu?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Baru lepas memvakum sawang kat blog... lama tak BW.. fb pn jarang-jarang sudah... poyo je...  Semalam ada in house training pasal kursus yang Ticer pegi last week.. pehh gabra oo nak mem-present kat cikgu-cikgu hebat.. tapi bedal je la..

Ok. Done! Sebenarnya lama nak berkisah pasal ni... tapi tak berkesempatan nak menaip. Kisah tentang sorang kawan yang bakal berkahwin.. Ticer namakan dia sebagai F.. ada satu malam tu dia dapat mesej dari someone.. and of course lelaki.. that guy tanya khabar dan disebabkan dia menganggap lelaki itu sebagai kawan maka dia pun jawab la seadanya..

Lelaki tu tanya lagi status dia sekarang..dan F dengan jujurnya pun beritahu yang dia bakal berkahwin tak lama lagi.. That guy emm Ticer namakan dia sebagai Amitabh Bachan..cewahh tetiba masuk Bollywood plak.. AB ni ucap tahniah la tapi yang tak best bila sampai SMS terakhir dia...

“Saya doakan awak bahagia...tapi kalau awak tak bahagia...saya ada kat sini,” boleh camtu?  Suami orang dah kot..perlu ke cakap cenggitu? Sebenarnya tak kisah apa status pun tapi perlu ke cakap macam tu?

Bertitik tolak kejadian tu kawan Ticer terus tak balas SMS dah... dia kata sangat menyesal sebab balas SMS tu... Ticer nak salahkan dia pun tak boleh la kan..benda tu mana kita jangka nak jadi... 

:.. Doa yang baik-baik sudah.. benda lepas letak tepi la.. dah tertulis awak bukan jodoh F.. terima je la.. *emo plak tetiba ni pehal...?* choiii


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

9 geng suka bebel:

cucu umie said...

kdng2 perlu diambil iktibar juga sebb biaselah mcm2 boleh berlaku walaupon dgn hanya SMs..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

gila bayang kot laki tu.hehe

Yatie Awang said...

kita kalau nak buat sesuatu, kena fikir juga sesuatu yang negetif dulukan...hal2 macam ni lah

ZWAN SABRI said...

biasala tu.. lani macam2 boleh jadi dengan SMS. disebabkan SMS, orang bercerai.. Disebabkan SMS, orang bertemu jodoh.. HUHU


MySuaraBlog: Sebab2 Kenapa Tiada Sesiapa Yang Membantu Budak 2 Tahun Yang Digilis Di China

Syuxer said...

lelaki tuh cuba membuat tricky..dia cuba pancing agar kawan ticer..jauhi lelaki seperti ini..sepatutnya dia memdoakan kebahagiaan bukannya membuat kenyataan yang boleh mencetus rasa resah,gelisah dan sebagainya..

aimie amalina said...

aigoooooo
ada pulak cm tu
ish2
minat kat kwn ticer la tu
ish2...

budak penjara said...

klu dh jd suami or tunang orang..mmg x patut la ckp gtu..huhu

kokser kokdam said...

keno ati2 tu.. bahaye2

Anak Wak Mail said...

adoii..time camni datang dugaan kat si F ye..sabar je lah..:)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan