Monday, October 3, 2011

Jadi Warga Kuala Selangor....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sori sebab tak balas kunjungan korang yang sudi bertandang di sini... kesibukan sket... Pagi tadi dah melaporkan diri di S.K. Bandar Baru... sekolah yang besar dengan jumlah pelajar yang besar... cikgunya pun ramai.... Nak fengsan gak naik turun tangga... sesat cari kelas pun ada gak... hohoho... pastu tak tau nak cover malu camna dah... syukurla ada students yang baik hati tunjukkan kelas.. cewahh...almaklumla cegu baru yang cute...

Seawal kul 6.30pagi memecut dari Meru ke sekolah... huhu sampai sekolah pun students dah start berbaris... kemudian diperkenalkan oleh pihak sekolah... 1st day terus kena berucap.. hoho bedal je la.. tak tau mende pun Ticer cakap kat depan tu... rasa nak karok pun ada bila dah pegang mikrofon tu..

Hari ni tak dapat jadual lagi.. Cuma di minta untuk sit in kelas yang ketiadaan guru...  kemungkinan kena pegang kelas BI tahun 3... subjek lain tak de kot.. maklum je la... kelas tahun 3 je ada 5 kelas.. hoho... jenuh nak menge-check paper exam nanti...

Tadi GB minta dan berharap sangat Ticer stay kat sini selama 2 3 tahun sebab dorang memang kekurangan cikgu English... erk...  mampukah?

Rumah sewa pun da dapat... PK yang tolong uruskan... syukur Alhamdulillah... kiranya tak payah berulang dari Meru dah... Tadi shopping barang-barang rumah di Tesco... huhuhu melayangggggg RM... tapi pejam mata je la...

:.. Sekolah bagus..so expectation tinggi... harap mampu menggalas amanah yang diamanahkan... sebenarnya agak takut bila diletakkan pengharapan tinggi... 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

3 geng suka bebel:

norinaomar said...

cabaran tu Wan..tapi mana-manapun kita ngajar,tetapkan niat nak mendidik..pandai2 menyesuaikan diri..tahniah ye.doakan aku pun dapat pindah tau!

qasehraihan said...

waaa..awak tukar skolah..nape ticer?story ckit..lama dh xberjalan2 ni dah tinggal ketapi dh saya ni..huhu

Yatie Awang said...

InsyaAllah tentu boleh

Ticer orang kalau dah pegang mik, terus je nyanyi hehehhe

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan