Thursday, October 27, 2011

Nak kacau ikut arah mana ye?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Thanks pada yang sudi singgah.. Ticer amat bz.. nama je cuti seminggu sempena Deepavali tapi jadual sangat pack di rumah... nak touch up apa yang patut sebelum majlis besar tiba J

Psst..korang selalu kan kalau korang mengacau minuman/ makanan ikut arah mana? Lawan jam/ ikut putaran jam? Ticer dari dulu lagi (erk dari dulu tu tak tau la dari umur berapa) akan mengacau minuman/ makanan/ masakan ikut lawan jam.. kenapa? Sebab Ticer ada tengok satu rancangan motivasi di TV yang menyarankan supaya kita mengacau minuman/ makanan mengikut lawan jam sebab dipercayai boleh mengelakkan penyakit.. selepas bertahun-tahun lamanya Ticer melakukan aktiviti tersebut (cam pelik je guna perkataan aktiviti) baru hari ni tergerak untuk mencari kenapa disarankan supaya mengacau minuman mengikut arah lawan jam..


Salah satu sebabnya ialah sunnah Rasulullah S.A.W.  Yang keduanya, putaran mengikut arah lawan jam itu menghasilkan TENAGA POSITIF. Sebagai contoh; tawaf. Ia dilakukan mengikut putaran arah lawan jam dan menghasilkan satu tenaga yang sangat besar... Apa hikmah Allah ciptakan kejadian ini? Tenaga ini dihasilkan untuk menyeimbangkan kedudukan dunia..  

Ticer tak larat nak taip panjang-panjang.. sebab teori ni ada kaitan dengan fizik semua tu.. Ticer orang bahasa... bab-bab sain-sain ni Ticer punya kelemahan sikit.. so untuk mendapat maklumat yang lebih sila ke SINI dan SINI..

:.. Pelik pulak... kenapa jarum jam berputar arah lain ye? Hmm...

p/s ehh follower dah bertambah... waaa toche toche... nandrey.. syukran.... terharu... sorry tak dapat nak balas jejak lagi.. InsyaAllah akan jejak korang balik...


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

Anak Wak Mail said...

baru tahu..pasni tak tukar semua perbuatan ikut arah lawan jam lah..haha!

norinaomar said...

aku kacau ikut lawan arah jam..memang sejak azali..

baju nikah dah siap kaaaaa???

adwafarahin said...

oh bru adwa tau

makaseh :)

cucu umie said...

ayie biase kalo kacau pon arah lawan jam. btw, thankx ticer for the info..

qasehraihan said...

yeay..saya pun lawan jam..sbb pkai tgn kanan..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca mmg selalu kacau arah lawan jam..macam ase x balance je bila kacau ikut jam..

psst~ psst~ ticet nak kawen ye....ngee~

zahidah seran said...

pernah tau..tapi jarang amalkan..
kena istiqamah mcm ticer la gini...=))

lama tak jenguk sini..=P

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail haha.. ok la tu... wat semua ikut lawan jam :)

~~Ticer Wann~~ said...

@norinaomar good.. baju nikah dah setel.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@adwafarahin sama-sama kasih :)

~~Ticer Wann~~ said...

@cucu umie ur most welcome

~~Ticer Wann~~ said...

@qasehraihan hehe good :D

~~Ticer Wann~~ said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ memang xbalance pun kalau kaco ikut arah jam

yer nak tawen insyaAllah.. jom join :)

~~Ticer Wann~~ said...

@zahidah seran memula memang susah.. lama2 nanti biasa la.. saya pun lama tak BW

Sky Before Pinky said...

owhhh...baru fiez tau.. boleh elak penyakit.. thanks for sharing eak ticer..

~~Ticer Wann~~ said...

@Sky Before Pinky ur most welcome dear :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan