Thursday, August 23, 2012

Ingatkan dah sampai masa...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

36 weeks of pregnancy. Heh rasa makin berat nak bawak perut.. tapi ada hati nak meronggeng beraya... Zauji pun pening ngan perangai Zaujahnya ni... merungut penat tapi pantang di ajak keluar mesti nak ikut.. :D

Beberapa kali terkena simptom Braxton hicks.. ingatkan dah sampai masa dah... terus je gitau zauji... lepastu dah ok pulak...bila google-google rupanya tu dipanggil kontraksi Braxton hicks atau disebut juga tanda kelahiran palsu. Pheww macam-macam rasa dah saat ini... berdebar, teruja dan takut. Rasa macam fizikal belum cukup bersedia menghadapi saat sakit itu... tapi tetap kena hadapi jugak kan...

Subhanallah...indahnya ciptaan...

Bila bercakap dan berkongsi pengalaman dengan teman-teman yang lain semua cakap saat kelahiran tu la saat yang paling bahagia... bila anak yang comel dah berada depan mata segala kesakitan terus hilang. Time dengar cerita teman-teman air mata ni mengalir plak.. rasa bahagianya bila dapat menatap anak kecil yang dikandung selama 9 bulan ini...

Harapan semoga setiap urusan ini dipermudahkan Allah Taala.. tak lama dah nak jumpa si comel ni... tengok baju dia pun dah terbuai-buai bahagia... Allahuakbar... ini rupanya perasaan seorang ibu... J

By the way... eidul fitri Mubarak.. mohon ampun zahir batin...

:.. Hari ni ukur jalan gi kenduri kawen plak.. ahaks!! 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

7 geng suka bebel:

eza miza said...

1st pregnancy ke ticeR?
Hope everthing well..

~~Ticer Wann~~ said...

@eza miza ye 1st pregnancy... aamiin.. harap2 macam tu la.. :)

Myideakini [dot] com said...

Salam Aidilfitri...

Cepat! ajak kengkawan cukupkan 100 orang untuk MYideakini umumkan kelayakan hadiah penghargaan.. :-)

http://www.myideakini.com/2012/07/segmen-aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semoga semuanya dipermudahkan utk ticer nnt..akak pon x sabar nk tengok baby ticerr :)))

Cikgu Ma said...

moga selamat wan.....hg x scan ka baby boy or girl?

~~Ticer Wann~~ said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty aamiin... tq kak... nanti dah dapat baby saya upload gambar ye :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Cikgu Ma dah scan 2 kali... tapi dia xtunjuk pn.. orang kata pompuan kalau tak tunjuk tapi org2 tua tengok perut aku kata laki.. xkisah la.. dia nak wat seprais kot.. :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan