Friday, August 31, 2012

Kena kuat biarpun sarat... :)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selamat Hari Merdeka... Merdekakah kita dalam erti kata sebenar? Pagi tadi awal-awal lagi dah bangun. Prepare uniform Zauj.. dia ada perbarisan hari kemerdekaan hari ni.. Rasa nak ikut tapi kompom la tak dapat ikut kan... dengan keadaan yang menunggu masa je ni.. J

Last 2 day pergi check up macam biasa. Nurse cakap dah rasa kepala baby kat bawah. Pheww.. rasa excited. Berat naik sket- penangan raya kot.. hoho masa puasa kemain risau berat turun mendadak. HB Alhamdulillah ada peningkatan... Tekanan darah pun ok...
Ada gitau nurse Ticer dah kerap ke tandas. Dia cakap tu tanda-tanda awal hampir besalin.. lagipun anak dok tekan area situ tu sebab selalu nak ke tandas. Pastu rasa sakit bila nak bejalan... nurse cakap jangan risau. Benda tu normal. Nak-nak plak jadi cikgu ni banyak bejalan lagila sakit tu terasa... Dah la membawa perut yang berat maunya tak sakit sana sini...


Tak sabar tunggu bantal ni sampai kat tangan.. :)

Even dah sarat tapi tak da la layan sangat... masih buat kerja-kerja rumah.. sebab ustajah mama selalu pesan kalau bleh jangan manjakan diri sangat.. nanti naik lemak.. hoho... kalau diajak berjalan-jalan pun memang kompom tak tolak punya.. :D  ( kalau Mr.Zauj baca kompom dia geleng-geleng kepala)

Beg untuk ke sepital memang dah ready.. awal lagi dah ready sebenarnya.. seawal 8 bulan time sebelum Ticer balik sini... ya la kat sana banyak bergerak kan takut apa-apa jadi so prepare barang semua siap la..


Mak sedara willing nak jahitkan barut untuk anak.. tak sabar  nak tengok..
Sekarang ni tunggu masa je la... entah esok entah lusa entah minggu depan masa pertemuan tu akan tiba.. Si abah baby pun dah tak sabar... siap nak setelkan kerja-kerja ofis dia sebelum bercuti seminggu nanti... kalau boleh dah tak nak pegi operasi malam-malam takut si ummi baby tetiba sakit nak bersalin...

:.. Hari ni semua berselera makan.. penangan air tangan mak buyung kot.. ahaks!! 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

Ca Cik Duyung said...

wah..nga tunggu ari ye ticer..bestnye xlama lagi ade baby jadi peneman hari2.. :) semoag semuanya selamat ye ticer..aminnnn~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita dulu pregnant pun even 1st baby memang x manjakan diri sgt.. kalau org lain yg x keja byk tido siang, kita memang jarang tido siang masa pregnant. selagi mampu buat keja.. buat keja even berus kemeja putih asben. Sbb banyak bergerak kot baby keluar awal dari due tp cukup bulan jugak. Bersalin pun senang.. alhamdulillah. Jadi, mengandung bukan alasan untuk kita bermalas malasan, kan??

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan