Wednesday, July 11, 2012

Nak beli apa lagi entah...?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Semalam serentak 1 Malaysia terlibat dalam acara senamrobik 1 Murid 1 Sukan.. Ticer pun terlibat jugak la.. terlibat menjadi pemerhati... hee... perut dah besar rasa tak larat kot nak ikut step yang hebat tu...

Dah masuk 30 minggu ni mula sibuk mencari barang-barang bayi... banyak survey dan bertanya pada teman-teman berpengalaman apa yang perlu di beli.. bukan barang baby je barang mak baby pun tak boleh lupa jugak kan... kat sini terpaksa gerak sendiri la. Dapat nasihat melalui fon je.. rasa banyaknya benda nak beli.. mungkin sebab anak pertama kot kan.. asal masuk kedai je mesti orang kedai dapat tau Ticer tengah ready nak sambut anak 1st. Hee..nampak blur plus kelam kabut kot..n plus banyak sangat barang yang dikehendaki.. J

Pegi mana-mana je semua orang nasihat supaya berhati-hati.. pastu tengok muka masing-masing simpati dengan keadaan Ticer ni... jangan lebih-lebih simpati kang merembes air mata yang mahal harganya ni.. ;) 
Dapat kiriman ubat-ubat kampung  dari ustajah mama... syukurla boleh telan dengan selambanya.. :D banyak juga dapat tips dari rakan-rakan kat sekolah... harap dapat digunakan bila bertemu sang comel bulan 9 nanti insyaAllah... Berharap sangat HB level kembali pada keadaan normal.. dah sebu telinga dengar leteran kat klenet tu...

: Dah scan.. jeng jeng jeng... ;) boleh start pilih nama kot kan..? alahaii eksaited kemain Ticer ni.. apapun doakan segalanya selamat ya J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, awat ticer x senam sekali, kalau x boleh baby tu pon join senam sekali.. hehe.. *just kidding..
btw, take care naa.. ;)

dee said...

pls deliverd ur baby on 16th sept. bole wat geng! hahaha

anyways, take care cikguu! :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

as-salam..ticer..

tahniah..dh nak timang baby ropenyerr..


smalam anak akak pon ada senamrobik..1 malaysia ropenyer yaa


ticer elok-elok ya..jaga diri :)

Ca Cik Duyung said...

bestnyer da nk dpt baby sendiri... :)

Anak Wak Mail said...

wahhh,,lama tak datang sini,,dah ada isi dah orang tu..bestnya!!!

anak pompuan ke laki??hihi

Edy Fee said...

HAHAHA mmg syok kan lagu senamrobik dia.haha
hurmmm ah habis mntk semua pendpt kwn2

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI baby memang dah senam dah.. hehe.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@dee ahaks!! jangkanya lewat 3 hari selepas 16 sept :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty ye kak.. tq.. 2 la kejap je dah nk jumpa si kecil ni :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Ca Cik Duyung tak pe nanti ca ada baby sendiri jgk :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail hee... alhamdulillah rezeki Tuhan.. tu la scan kata pompuan orang2 lama tgk kata laki.. xtau la mana satu.. tgu je la nanti :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Edy Fee memang best pun... hehe... ha'ah nak wat camna tak da pengalaman.. nak tak nak kena mintak pendapat orang la.. :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan